ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΠαιδικοί σταθμοί έως τις 6: Δήμαρχοι κρίνουν πόσο εφαρμόσιμη είναι η εξαγγελία

Παιδικοί σταθμοί έως τις 6: Δήμαρχοι κρίνουν πόσο εφαρμόσιμη είναι η εξαγγελία

Παιδικοί σταθμοί έως τις 6: Δήμαρχοι κρίνουν πόσο εφαρμόσιμη είναι η εξαγγελία

Ο πρωθυπουργός  Κυρ. Μητσοτάκης, την Τετάρτη 8/6, προανήγγειλε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών έως τις 6 το απόγευμα, μιλώντας στο Συνέδριο «Δημογραφικό – Η μεγάλη Πρόκληση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε για τους παιδικούς σταθμούς: «Σε τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκονται και μερικές πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής: Η επέκταση, παραδείγματος χάριν, των παιδικών σταθμών αλλά και των δημοτικών έως τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών, ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι».

Για αυτό το γεγονός μίλησαν στο autodioikisi.gr πέντε δήμαρχοι, για το πως θα επιδράσει αυτό, αλλά και τι χρειάζεται για την εφαρμογή του.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Απόστολος Καλογιάννης (Δήμαρχος Λάρισας): «Το πρόγραμμα αυτό το εφαρμόζουμε ήδη από το 2015. Συγκεκριμένα, έχουμε τρεις παιδικούς σταθμούς που κλείνουν στις 21:οο και έναν παιδικό σταθμό που λειτουργεί και τον Αύγουστο. Οπότε, στηρίζουμε τους γονείς ήδη εδώ και αρκετό καιρό από μόνοι μας σαν δήμος».

Γιώργος Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας): «Αν μας φέρει προσωπικό και χρήματα η κυβέρνηση, εννοείται να το εφαρμόσουμε»

Αλέξανδρος Χρυσάφης (Δήμαρχος Σερρών): «Μας βρίσκει θετικούς, θα βοηθήσει πολύ τους γονείς. Το θέμα είναι να στηρίξει και η κυβέρνηση στο να ενισχυθούν οι δήμου, αφού με αυτό το εγχείρημα θα χρειαστούν παραπάνω ώρες απασχόλησης προσωπικού».

Τάσος Χρόνης (Δήμαρχος Επιδαύρου): «Αν υπάρξει αίτημα που μπορεί να εξεταστεί θα το δούμε, απλά πρέπει να εξεταστεί σοβαρά πρώτα. Όμως, για να λειτουργήσει αυτό, χρειαζόμαστε διπλό προσωπικό και  να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την τοπική κοινωνία προς τους γονείς. Αλλά, γενικά είναι δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο για τους παιδικούς σταθμούς, ειδικά στους μικρούς δήμους».

Διαμαντής Λιάμας (Δήμαρχος Βόλβης): «Είμαστε θετικοί, αρκεί να υπάρξουν χρήματα και προσωπικό».

aftodioikisi.gr
Αιτωλοακαρνανία: Σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο τα δωρεάν rapid test την Κυριακή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ