ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΠαιδικές εκδηλώσεις με Θέατρο Σκιών στην Κατούνα, Κομπωτή και Αετό

Παιδικές εκδηλώσεις με Θέατρο Σκιών στην Κατούνα, Κομπωτή και Αετό

Παιδικές εκδηλώσεις με Θέατρο Σκιών στην Κατούνα, Κομπωτή και Αετό

Παιδικές εκδηλώσεις με Θέατρο Σκιών στην Κατούνα και Θέατρο Σκιών και τον μάγο Μοτζο σε Κομπωτή και Αετό 

Μικροί και μεγάλοι εν δράση . Οι παιδικές εκδηλώσεις παίρνουν σειρά το τριήμερο 4-5-6 Αυγούστου σε Κατούνα – Κομπωτή και Αετό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας . Δεν θα μπορούσε να λείψει από το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο παραδοσιακός και διαχρονικός Καραγκιόζης.

Ως Έλληνες γνωρίσαμε το Θέατρο Σκιών κατά την επαφή μας  με Τούρκους την περίοδο της Τουρκοκρατίας, καθώς εκείνη την περίοδο παιζόταν στη σκλαβωμένη Ελλάδα τούρκικος Καραγκιόζης ως μέσο ψυχαγωγίας των Τούρκων.

Οι πρώτες παραστάσεις από Έλληνες καραγκιοζοπαίχτες πραγματοποιήθηκαν αρκετά χρόνια μετά την απελευθέρωση και βασίζονταν στα τούρκικα πρότυπα. Σε αυτές υπήρχαν άσεμνες σκηνές και αισχρά λόγια που προκάλεσαν την αντίδραση της ‘καλής κοινωνίας’ και οδήγησαν την αστυνομία σε διώξεις των καραγκιοζοπαιχτών.

Σήμερα Τρίτη  4 Αυγούστου στις 20:00 στην Κατούνα με είσοδο δωρεάν  στην  θέση ΜΠΑΣΤΟΥΝΗ ο διάσημος Καραγκιοζοπαίχτης Αλέξανδρος Μελισσινός θα παρουσιάσει το έργο «Η Οδύσσεια του Καραγκιόζη»

Η εκδήλωση είναι σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα  Κατούνας 

Αύριο Τετάρτη  5 Αυγούστου στις 20:00 στην πλατεία  Κομπωτής με είσοδος δωρεάν ο διάσημος Καραγκιοζοπαίχτης Αλέξανδρος Μελισσινός θα παρουσιάσει το έργο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»

Μαζi του θα είναι και ο γνωστός  Μάγος Μότζο που προτού  την παράσταση του Καραγκιόζη  θα προσφέρει ένα θέαμα με μαγικά κόλπα για μικρούς και μεγάλους αλλά και θα παίξει με τα παιδιά που θα παραστούν στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση είναι σε συνεργασία με την Κοινότητα Κομπωτής και  τον Σύλλογο Κομπωτής «ΤΟΡΙΒΙΑ»

Την Πέμπτη  6 Αυγούστου στις 20:00 στην πλατεία της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στον Αετό 

με είσοδος δωρεάν ο διάσημος Καραγκιοζοπαίχτης Αλέξανδρος Μελισσινός θα παρουσιάσει  το έργο «Ο Καραγκιόζης στο νησί των πειρατών»

Στον Αετό επιστρέφει ο γνωστός Μάγος Μότζο που προτού  την παράσταση του Καραγκιόζη  θα προσφέρει μια διαφορετική παράσταση με μαγικά κόλπα για μικρούς και μεγάλους αλλά και θα παίξει με τα παιδιά που θα παραστούν στην εκδήλωση.

Η παιδική εκδήλωση στον Αετό  είναι σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Αετού και τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αετού

Να ενημερώσουμε ότι κατά την διάρκεια της παράστασης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον sars-COVID 19 . Τα καθίσματα θα στηθούν σε απόσταση 1,5, μέτρων (απαγορεύεται αυστηρά να μετακινηθούν οι παρευρισκόμενοι ).

Στην  είσοδο θα υπάρχουν αντισηπτικά . Επίσης θα υπάρχει ομάδα εργασίας που θα ελέγχει τα μέτρα ασφαλείας και θα τοποθετεί τα παιδιά στα καθίσματα . Τα παιδιά και όλοι οι θεατές θα βρίσκονται σε απόσταση 3 μέτρων από την σκηνή και απαγορεύεται να έρθουν σε επαφή με τον μάγο  Μοτζο Τζοτζο.

Εκ του Προέδρου του ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Παντελής Αποστολάκης

Πανελλαδικές: Αλλαγές στην κατάταξη των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr