ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜε παιδαγωγική διάσταση η συμβουλή του Νεκτάριου Φαρμάκη

Με παιδαγωγική διάσταση η συμβουλή του Νεκτάριου Φαρμάκη

Με παιδαγωγική διάσταση η συμβουλή του Νεκτάριου Φαρμάκη

Στην ημερίδα του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδας με θέμα «κορωνοϊός και σχολείο: ενημέρωση & μέτρα προστασίας για τη νέα σχολική χρονιά»  συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως «από την πλευρά μας ως Περιφέρεια, κάνουμε ότι μπορούμε ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών και προσπαθούμε να διευκολύνουμε τις πολιτικές που αυτοί καθορίζουν. Τα πράγματα είναι ρευστά, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα πάντα αλλάζουν, αυτό που σήμερα μοιάζει σωστό αύριο μπορεί να είναι λάθος».

Επειδή μεγάλη συζήτηση δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα για το θέμα της μάσκας στα σχολεία και το τι πρέπει να γίνει με τους μαθητές που δεν θα τη φορέσουν, ο Νεκτ. Φαρμάκης είπε με νόημα: «Κανείς μας δεν κατέχει την απόλυτη σοφία, αντιμετωπίζουμε έναν άγνωστο αντίπαλο. Είναι σίγουρα μία κρίση που αγγίζει όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικά και τα σχολεία».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε πρώτη φάση για τα παιδιά μας στα σχολεία, δεν είναι να τους μεταφέρουμε το βάρος της ευθύνης, αλλά να επιβραβεύσουμε αυτά τα παιδιά που κάνουν το σωστό» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι η προσέγγιση στο υγειονομικό θέμα πρέπει να έχει παιδαγωγική διάσταση.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr