Παγώνη: Δεν μπορεί να κλείνουν τα σχολεία κάθε χρόνο λόγω ιώσεων

«Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων», δήλωσε η γιατρός Ματίνα Παγώνη που βρέθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, στον ΣΚΑΪ.

pagwnh

«Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων», δήλωσε η γιατρός Ματίνα Παγώνη που βρέθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, στον ΣΚΑΪ.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι οι μητέρες πρέπει να εξοπλίσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικά και να φροντίσουν να τα υποβάλουν σε τεστ γρίπης ή Covid πριν τα στείλουν σε αυτό. Παράλληλα υπενθύμισε πως ακόμη και με ελαφρά συμπτώματα, τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι.

Η πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ ανέφερε πως τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών επισκέπτονταν παιδότοπους, εμπορικά κέντρα και φίλους τους, γεγονός που δε δικαιολογεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία.

Συνέχισε κάνοντας γνωστό ότι σε μεγάλο ποσοστό τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν γενόσημα φάρμακα, για αυτό και οι γονείς δε θα πρέπει να τα φοβούνται καθώς είναι κάτι που το αποφασίζει ο προσωπικός γιατρός ή ο παιδίατρος.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως όταν το φάρμακο, που έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό, έχει εξαντληθεί από τα ράφια των φαρμακείων, οι γονείς καλό θα ήταν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε κοντινό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Τέλος χαρακτήρισε «απαραίτητο» τον εμβολιασμό για τη γρίπη, καθώς όπως ανέφερε μόλις 2,6 εκατ. έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με 4,5 εκατ. το περασμένο έτος.

Στον ίδιο τόνο η Ζέτα Μακρή δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της για τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά κινείται πάντοτε με γνώμονα τις αποφάσεις των ειδικών.

«Εάν εισηγηθούν κάτι οι ειδικοί, εμείς θα το ακολουθήσουμε. Δεν αυτενεργούμε», τόνισε η υφυπουργός.

Σχετικά με τις απουσίες στα σχολεία, έκανε γνωστό πως «οι απουσίες για την Covid ισχύουν επιπροσθέτως από τις απουσίες για τη γρίπη. Καταγράφονται αλλά δεν υπολογίζονται».

protothema.gr

Αντύπας: Θαμώνας ανέβηκε στην πίστα και άρχισε να τον χτυπάει