ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠάγκος στη λαϊκή με προϋπόθεση… πτυχίο, χρήματα και καθόλου οφειλές

Πάγκος στη λαϊκή με προϋπόθεση… πτυχίο, χρήματα και καθόλου οφειλές

Πάγκος στη λαϊκή με προϋπόθεση… πτυχίο, χρήματα και καθόλου οφειλές

Με το δίκιο τους οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών λένε, με αφορμή το νέο νόμο που έρχεται για το κλάδο τους, ότι εκείνος που συνέταξε αυτό το σχέδιο νόμου δεν έχει ιδέα από το πως λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, ποιοι άνθρωποι εργάζονται σε αυτές και υπό ποιες συνθήκες.

Γιατί δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο παραγωγός θα πρέπει να διαθέτει αρκετά χρήματα για συμμετάσχει στη δημοπρασία των θέσεων στις λαϊκές αγορές. Χρήματα που οι περισσότεροι δεν τα διαθέτουν. Είναι και τα κριτήρια που βάζει ο νέος νόμος.

Για να συμμετέχει ένας πωλητής σε μία διαδικασία πλειστηριασμού μίας θέσης θα πρέπει να πληροί δύο κριτήρια. Το πρώτο αφορά τα τυπικά προσόντα, μεταξύ των οποίων είναι και ο τίτλος σπουδών… Ναι καλά διαβάσατε, ο τίτλος σπουδών. Όσο πιο υψηλός ο τίτλος σπουδών τόσα περισσότερα και τα μόρια. Ένας απόφοιτος ΑΕΙ θα παίρνει είκοσι μόρια, ενώ ένας απόφοιτος Γυμνασίου πέντε μόρια. Δηλαδή, με τόση ανεργία στους νέους πτυχιούχους όλα τα προηγούμενα χρόνια  της κρίσης των Μνημονίων, οι άνεργοι επιστήμονες είτε μετανάστευσαν, είτε άλλαξαν επάγγελμα και πάντως δεν έγιναν παραγωγοί με πάγκο στις λαϊκές. Όχι πως θα ήταν κακό. Κάθε άλλο. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία έκανε άλλες επιλογές.

Το δεύτερο κριτήριο δεν αφορά μόνο τα χρήματα που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να συμμετάσχει πλειοδοσία των θέσεων. Η συμμετοχή έχει την προϋπόθεση να έχει κάποιος οφειλές σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δήμο, περιφέρεια κ.λπ. Δηλαδή όποιος χρωστάει, όποιος δεν έχει χρήματα, όποιος δεν έχει πτυχίο δύσκολα θα έχει πάγκο στη λαϊκή.

Εφημερίδα Συνείδηση

Άγνωστης προέλευσης… η αύξηση των αδέσποτων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr