ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠ. Τσιχριτζής: “Ο Κατσιφάρας αντάλλαξε τη Νομική με τις σχολές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου”

Π. Τσιχριτζής: “Ο Κατσιφάρας αντάλλαξε τη Νομική με τις σχολές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου”

Π. Τσιχριτζής: “Ο Κατσιφάρας αντάλλαξε τη Νομική με τις σχολές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανία Π. Τσιχριτζής έκανε μια αξιοσημείωτη παρέμβαση 

Στον απόηχο των πρώτων αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών και πριν υπάρξει ακόμη τουλάχιστον νομοθετικού χαρακτήρα (Προεδρικό Διάταγμα) για περαιτέρω αλλαγές, όπως οι μεταφορές Τμημάτων, στη σημερινή του συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας το θέμα επανήλθε μετά τις αντιδράσεις που καταγράφονται τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στην Ηλεία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανία Π. Τσιχριτζής έκανε μια αξιοσημείωτη παρέμβαση. Αφού επανέλαβε το συγκεντρωτισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, σχολιάζοντας κάποιες αναφορές περιφερειακών συμβούλων στη Νομική της Πάτρας, εκτιμώντας ότι «ο Κατσιφάρας αγωνίστηκε για τη Νομική ανταλλάσοντάς την με τις σχολές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου».

Πιθανότητα εννοείται με αυτή τη αναφορά η κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ, που ήταν η μόνη αρνητική απόφαση του νόμου Γαβρόγλου για το Αγρίνιο. Όπως εξήγησε ο Π. Τσιχριτζής αυτή ήταν και η αιτία του διαπληκτισμού ανάμεσα στον τότε Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στο γραφείο του Κ. Γαβρόγλου στη σύσκεψη που είχε γίνει με εκπροσώπους της περιοχής το 2017. Μάλιστα σύμφωνα με τον Π. Τσιχριτζή αυτός ήταν και ο λόγος που από το Υπουργείο δεν εκδόθηκε ποτέ ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εκείνης της σύσκεψης.

Πάντως τις αναφορές Τσιχριτζή ο Απ. Κατσιφάρας τις αρνήθηκε. Πάντως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την αλήθεια των λεγομένων του επικαλέστηκε την μαρτυρία άλλων παρευρισκομένων στη σύσκεψη όπως του βουλευτή  του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλου.

Ν. Φαρμάκης: «Πιστεύουμε σε ένα ισχυρό και εξακτινωμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr