ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΠ. Σκαρμούτσος: “Με ευθύνη της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου ο Χαρ. Τρικούπης “μετακομίζει” στην Πάτρα”

Π. Σκαρμούτσος: “Με ευθύνη της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου ο Χαρ. Τρικούπης “μετακομίζει” στην Πάτρα”

Π. Σκαρμούτσος: “Με ευθύνη της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου ο Χαρ. Τρικούπης “μετακομίζει” στην Πάτρα”

Στο ορατό, πλέον, ενδεχόμενο η ομάδα μπάσκετ του “Χαρίλαου Τρικούπη” να αγωνιστεί στην Πάτρα για την Α1 κατηγορία αναφέρεται με γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, Παντελής Σκαρμούτσος:

“Με μεγάλη μας λύπη διαβάζουμε σε διάφορα αθλητικά έντυπα και ιστοσελίδες ότι η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας «Χαρίλαος Τρικούπης», μη έχοντας άλλη λύση, καταδικάζεται να δίνει τα παιγνίδια της στην Πάτρα.

Το πρόβλημα ήταν από πολύ νωρίς γνωστό και μάλιστα υπάρχει και κονδύλι άνω του ενός εκατομμυρίου, το οποίο είναι ανενεργό, εδώ και πολλούς μήνες, για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ. Φροντίσαμε να αναδείξουμε ως παράταξη το θέμα έγκαιρα, ώστε ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Προφανώς όμως τα αυτονόητα στον τόπο μας είναι δύσκολα !
Από ότι καταλαβαίνουμε η ομάδα έπρεπε μέχρι 15 Ιουνίου να δηλώσει έδρα, και η ανακαίνιση του ΔΑΚ δεν έχει καν ξεκινήσει. Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αναγκάζεται λοιπόν να μετακομίσει στην Πάτρα η όπου αλλού. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, για να καταλάβει ο καθένας, πόσο κακό είναι αυτό και για την πόλη, αλλά και για την ίδια την ομάδα μας και το μέλλον της στην Α1. Οι δημότες στηρίζουν τις ομάδες του δήμου μας, με κάθε τρόπο και μέσο και θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά τις αντιξοότητες, η δημοτική αρχή όμως βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τους δημότες.

Προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί πριν από χρόνια, εξακολουθούν να μας ταλαιπωρούν ακόμα.
Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, σε επίσκεψη του τότε Γ.Γ. Αθλητισμού, κου Ιούλιου Συναδινού, μας είχε δηλωθεί ότι υπήρχαν διαθέσιμα κεφάλαια μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανακαίνιση του ΔΑΚ, του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου, για αντικατάσταση χλοοτάπητα, ταρτάν για τον στίβο κλπ. και γενικά για την ανακαίνιση όλων των σταδίων του δήμου μας, το μόνο που έπρεπε να γίνει από πλευράς, του τότε δημάρχου κου Καραπάνου, ήταν να κατατεθούν οι αντίστοιχες μελέτες, ώστε να κινηθεί η διαδικασία εκταμίευσης. Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν τραγικά δύσκολο και ουδέποτε έγινε!

Υπάρχει λοιπόν μια διαχρονική κακοδαιμονία που θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά και όλους τους δημότες. Η ατομική ευθύνη δεν είναι απαραίτητη μόνο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά για όλες τις αποφάσεις που αφορούν την ζωής μας και το μέλλον μας.

Καλό το επικοινωνιακός σας πρόγραμμα κε Δήμαρχε, αλλά θα πρέπει να κατανοήσετε ότι η επικοινωνία από μόνη της, δεν λύνει προβλήματα. Χρειάζεται οργάνωση, θέληση, όρεξη για δουλειά , έγκαιρη πρόβλεψη και γρήγορα αντανακλαστικά, τα οποία φαίνεται ότι για την παράταξή σας, είναι αγαθά εν ανεπαρκεία.

Εμείς από την πλευρά μας, θα στηρίξουμε με ότι δυνάμεις διαθέτουμε, τον «Χαρίλαο Τρικούπη», την ΑΕΜ και όλες τις ομάδες του δήμου μας και ευχόμαστε να έχουν μια πολύ καλή πορεία στα προσεχή πρωταθλήματα που θα συμμετάσχουν, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.”

messolonghinews.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr