ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠ. Παπαδόπουλος: Άμεση απόδοση ευθυνών για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Π. Παπαδόπουλος: Άμεση απόδοση ευθυνών για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Π. Παπαδόπουλος: Άμεση απόδοση ευθυνών για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Π. Παπαδόπουλος: Άμεση απόδοση ευθυνών για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

«Οι ευθύνες είναι τεράστιες, αλλά κυρίως βαραίνουν τη Δημοτική Αρχή. Το “κακό” δεν ξορκίζεται με απόδοση ευθυνών στο παρελθόν, ούτε με κουβέντες που παραπέμπουν στο αόρατο μέλλον. Έχουμε να κάνουμε με μία βραδυφλεγή βόμβα και ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ πρέπει να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις».

Αυτό αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Παπαδόπουλος με αφορμή την πέμπτη παράταση στην ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Ένα έργο, που όχι άδικα και ο Π. Παπαδόπουλος το χαρακτηρίζει  «Γεφύρι της Άρτας» μιας και δημοπρατήθηκε το Μάρτιο του 2016 και βρισκόμαστε πλέον στην πέμπτη παράταση του έργου έως τις 31-5-2022

«Ό,τι και αν πει κανείς περιττεύει. Η ανευθυνότητα όλων των Δημοτικών Αρχών δεν έχει προηγούμενο» σχολιάζει ο Π. Παπαδόπουλος και παρατηρεί με νόημα ότι «η Εισαγγελική Αρχή έχει πλέον κάθε λόγο για την άμεση διερεύνηση του θέματος και την ταχεία απόδοση ευθυνών…»

Εντωμεταξύ έχει ενδιαφέρον η αποκάλυψη που κάνει ο Π. Παπαδόπουλος αναφορικά με το πώς προκύπτουν πλέον οι καθυστερήσεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων και έτσι το πρόβλημα μεταφέρεται στην καθημερινότητα της πόλης.

«Ο Δήμος από τα πέντε απορριμματοφόρα, λειτουργεί τα τέσσερα και αυτά με σημαντικές βλάβες. Η υποβοήθηση από το Δήμο Αγρινίου με ένα ακόμα απορριμματοφόρο, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα έλαβε τέλος. Τα σκουπίδια μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, ο οποίος επειδή λειτουργεί από 07:00 το πρωί μέχρι 12:30 το μεσημέρι, μόνο μία εναπόθεση μπορεί χρονικά να εξυπηρετήσει και έτσι τα σκουπίδια παραμένουν μέσα στα απορριμματοφόρα από την 2η αποκομιδή!

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, το περιβάλλον και την αισθητική του Δήμου συνολικότερα» αναφέρει ο Π. Παπαδόπουλος καλώντας τη δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι «η σοβαρότητα του όλου θέματος σας ξεπερνάει καθότι κατά κύριο λόγο ασχολείσθε με τις επόμενες δημοτικές εκλογές και τας εορτάς ανά την χωρική αρμοδιότητα του Δήμου…»

Εφημερίδα “Εφημερίδα” 

Βαρεμένος και Μωραΐτης στο περίπτερο του Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr