ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΠ.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου για υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης με αφορμή το ΧΥΤΑ

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου για υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης με αφορμή το ΧΥΤΑ

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου για υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης με αφορμή το ΧΥΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου για προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων και του Σωματείου Εργαζομένων και απόπειρα επιβολής παράνομων ενεργειών οι οποίες την «εξυπηρετούν» χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης από αυτήν, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας αναφέρεται:

“Δυστυχώς ο Δήμαρχος χωρίς να σέβεται το δικαίωμα των Δημοτών για μια καθαρή πόλη, αγνοεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Χώρο Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) και την εναπόθεση των απορριμμάτων.

Αγνοεί τις εκκλήσεις του Σωματείου Εργαζομένων για συνεννόηση και τις λύσεις που προτείνονται, επιλέγοντας να επιτεθεί και να απειλήσει αρχικά τον Πρόεδρο του Σωματείου και στη συνέχεια τον Αντιπρόεδρο και Διευθυντή Καθαριότητας, ζητώντας του επιτακτικά να υπογράψει τις παράνομες κινήσεις απορριμματοφόρων προς τον κλειστό Χ.Υ.Τ.Α.

Με πρόσχημα δήθεν την υγεία και την ασφάλεια των Δημοτών, κρύβει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί», αποφεύγει ο ίδιος να δώσει λύσεις και ζητά από τους εργαζόμενους να επιδοθούν σε παράνομες πρακτικές οι οποίες θα εξυπηρετήσουν το προσωπικό του πολιτικό όφελος, «νίπτοντας» ταυτόχρονα τα χέρια του στην ανάληψη ευθυνών.

Κανένας προγραμματισμός για τη σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, κανένα σχέδιο για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καμία ενέργεια για νέα οχήματα και ουσιαστική ανανέωση και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η πόρτα για έλευση ιδιωτών ανοίγει κάθε μέρα όλο και περισσότερο, κάτι άλλωστε που όπως φαίνεται ήταν και το ιδεολόγημα του από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου για υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την έλευση ιδιωτών στον τομέα της Καθαριότητας και την προσπάθεια εκφοβισμού των υπαλλήλων και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.

Ξεκαθαρίζει πώς θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει τις όποιες αποφάσεις και δράσεις τους προκειμένου να αποτρέψουν την μετατροπή του Δήμου σε χωματερή με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου όπως επίσης και την είσοδο ιδιωτών στον τομέα της Καθαριότητας.

Ο Δήμος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου οφείλει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του και να προσλάβει άμεσα προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Οι εκφοβισμοί των συναδέλφων δεν οδηγούν πουθενά και θα μας βρουν κάθετα απέναντί τους”.

Με ποδηλατική διαδρομή μέσα στην πόλη συμμετέχει αύριο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η ΓΕΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr