ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠ.Μοσχολιός: «Εύχομαι η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει σύντομα την περιουσία του Ιδρύματος Παπαστράτου»

Π.Μοσχολιός: «Εύχομαι η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει σύντομα την περιουσία του Ιδρύματος Παπαστράτου»

Π.Μοσχολιός: «Εύχομαι η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει σύντομα την περιουσία του Ιδρύματος Παπαστράτου»

Tο 2019 είχε ληφθεί από το τελευταίο Δ.Σ. του ιδρύματος “Παπαστράτου”, στο οποίο Πρόεδρος ήταν ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, η διάλυση του ιδρύματος  και η παραχώρηση της περιουσίας του στον Δήμο Αγρινίου .

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο κ. Μοσχολιός εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Από την συνέντευξη για την διάλυση του Ιδρύματος

“Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5051/Β/ 1-11-2021)* το από 21-10-2021 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο και σύμφωνα με την υπ΄αρ. 76/24-10-2019  απόφαση του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ, εγκρίθηκε η διάλυση του Ιδρύματος και η παραχώρηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος  στον Δήμο Αγρινίου.

Η περιουσία αυτή αποτελείται από:

α) Το διατηρητέο κτίριο επί των οδών Παπαθανάση, Τάσου Παπαστράτου και Μακρή στο Αγρίνιο και

β) Το χρηματικό ποσό 1.422.000 ευρώ, που είναι κατατεθειμένο σε λογαριασμό στην ALFA BANK,

η οποία από σήμερα ανήκει και τυπικά  στην ιδιοκτησία του Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να την αξιοποιήσει για τις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας, σύμφωνα και με τη βούληση των δωρητών.

Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, καθώς και τα μέλη της οικογένειας Παπαστράτου για τη συνεργασία που είχαμε και την καθοριστική συμβολή τους στην εξέλιξη αυτή.

Εύχομαι η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει σύντομα την παραπάνω  περιουσία, σύμφωνα και με την απόφαση του Δ. Σ. του Ιδρύματος και όσων ορίζονται στο ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα και σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαστε στην διάθεσή της να βοηθήσουμε”.

Στο Δήμο Αγρινίου η περιουσία του Ιδρύματος Παπαστράτου – Ικανοποίηση εκφράζει ο Γ. Παπαναστασίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr