ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠ. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: Ένα μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης

Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: Ένα μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης

Ένα μεγάλο έργο ανάπλασης που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την περιοχή περιμετρικά του πάρκου είναι σε εξέλιξη. Πρόκειται για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΡΚΟΥ»
Ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι 3.000.000 € και το συμφωνητικό που υπογράφτηκε με τον ανάδοχο εργολάβο μετά την έκπτωση ανέρχεται στο ποσό 1.565.776,57 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επισκέφτηκε σήμερα Μ. Τρίτη (15-4-2014), την περιοχή και ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο εργολάβο για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.
Με το έργο αυτό θα γίνουν εργασίες οδοποιίας στις οδούς περιμετρικά του Πάρκου Αγρινίου, καθώς και άλλες εργασίες ανάπλασης γειτονικών κοινοχρήστων χώρων. Αναλυτικά προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:
• Εργασίες οδοποιίας στις οδούς γύρω από το Πάρκο (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, Καζαντζάκη, Σαμώτη και Ξενοπούλου) με κατασκευή νέων πεζοδρομίων, διαμόρφωση δύο λωρίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων με νέα άσφαλτο, πλήρης ηλεκτροφωτισμός, φρεάτια ομβρίων και σήμανση. Στις οδούς Σαμώτη και Καζαντζάκη θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο αποχέτευσης και νέος αγωγός ύδρευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια. Επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου θα δημιουργηθούν 29 θέσεις στάθμευσης, και οι θέσεις που δεσμεύονται για ΤΑΞΙ θα μεταφερθούν απέναντι από το Πάρκο.
• Εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου της Ελευθερίου Βενιζέλου όπου υπάρχουν φανάρια, με τη διαμόρφωση 3 λωρίδων κυκλοφορίας για την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων. Η παρέμβαση αυτή φτάνει μέχρι τον ήδη διαμορφωμένο κόμβο επί της οδού Εργάνης.
• Εργασίες στην υπάρχουσα πλατεία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, με την ολοκλήρωση του σιντριβανιού και των μηχανισμών νερού.
• Δημιουργία χώρου SKATE στο ΚΧ 20Β έναντι του γηπέδου του Παναιτωλικού εμβαδού 559 μ2 περίπου, πλήρως ηλεκτροφωτισμένο.
• Δημιουργία χώρου πρασίνου στο ΚΧ 22Γ συνολικού εμβαδού 587 μ2 σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την φύτευση δένδρων, θάμνων, χλοοτάπητα, βραχόκηπο και πλήρες σύστημα αυτόματου ποτίσματος.
Σημειώνεται εδώ ότι σε μεγάλο τμήμα των πεζοδρομίων στις οδούς γύρω από το Πάρκο θα φυτευτούν 225 δένδρα και σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Ακόμα στα πεζοδρόμια προβλέπεται η δημιουργία ραμπών και κατάλληλη όδευση για ΑΜΕΑ, με πλάκες διαφορετικής υφής σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την ενημέρωση που είχε  δήλωσε τα εξής:
« Επισκεφθήκαμε σήμερα το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΡΚΟΥ» και διαπίστωσα ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά και αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, το Δεκέμβριο του 2014.
Θα πραγματοποιηθούν εργασίες οδοποιίας, ανακατασκευής πεζοδρομίων, φωτισμός, δίκτυο αποχέτευσης και ύδρευσης στις οδούς Καζαντζάκη και Σαμώτη, ανακατασκευή του κόμβου Ελ. Βενιζέλου-Ηρώων Πολυτεχνείου, ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, φύτευση δένδρων σε όλους τους δρόμους περιμετρικά του πάρκου και κατασκευή ενός γηπέδου SKATE.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης,, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάπλαση του πάρκου και τη διάνοιξη οδών και κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του Παναιτωλικού, ολοκληρώνει μια μεγάλη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στον αστικό ιστό της πόλης, σε μια περιοχή που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Με τα έργα αυτά ενοποιείται ουσιαστικά μια πολύ μεγάλη έκταση, 150 στρεμμάτων, με κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προσφέροντας  νέες δυνατότητες ανάπτυξης.
Παρεμβάσεις σαν αυτή, αποτελούν το αληθινό και απτό έργο της Δημοτικής Αρχής σε πείσμα της αρνητικότητα και της δυσπιστίας».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr