ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠ. Καψάλης: Ο Δήμος κάνει έργα βιτρίνας, αλλά το Αγρίνιο χρειάζεται εξωστρέφεια

Π. Καψάλης: Ο Δήμος κάνει έργα βιτρίνας, αλλά το Αγρίνιο χρειάζεται εξωστρέφεια

Π. Καψάλης: Ο Δήμος κάνει έργα βιτρίνας, αλλά το Αγρίνιο χρειάζεται εξωστρέφεια

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8» για την «εικόνα» του Δήμου Αγρινίου υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα, πρέπει κάποιος να αναλαμβάνει την ευθύνη»

Την αποτίμηση του έργου της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου για λογαριασμό της αντιπολίτευσης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» Παναγιώτης Καψάλης μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8».

Ο Π. Καψάλης, καλεσμένος στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Δημήτρη Παπαδάκη, αναφέρθηκε διεξοδικά στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου που, όπως ανέφερε, βασίζεται κατά κύριο λόγο σε έργα ανάπλασης και έργα βιτρίνας, καθώς, όπως διαπίστωσε, λείπουν τα έργα που θα προσδώσουν εξωστρέφεια στο Δήμο και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία. «Πρέπει να διεκδικούνται έργα, που θα αλλάξουν την κατεύθυνση της πόλης, θα φέρουν μια άλλη δυναμική, θα προσεγγίσουν κόσμο να έρθει στην πόλη, διαφορετικά θα γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καψάλης.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διανύουμε πλέον τον όγδοο χρόνο της δημοτική αρχής. Φυσικά, ο Δήμος πρέπει πάντα να διεκδικεί κοινοτικούς πόρους, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή έρχονται αρκετά χρήματα προς την Αυτοδιοίκηση από κοινοτικά προγράμματα και θα ήταν άξιο απορίας, αν δεν υπήρχαν μεγάλα τεχνικά προγράμματα…» ανέφερε ο Π. Καψάλης σχολιάζοντας τη ρητορική της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το όγκο του τεχνικού προγράμματος.

Παράλληλα, ο Π. Καψάλης επανέλαβε την κριτική της παράταξής του αναφορικά με την ταχύτητα προόδου των έργων λέγοντας χαρακτηριστικά επί παραδείγματι αναφορικά με την καθυστέρηση στη δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου ότι «δεν θα πρέπει να κωλυσιεργούμε τις διαδικασίες, είμαστε υπέρ του έργου, αλλά να πιέζουμε και να αφυπνίζουμε τις καταστάσεις είναι ο εποικοδομητικός ρόλος της αντιπολίτευσης». Μάλιστα ο Π. Καψάλης σημείωσε ότι «η επιτάχυνση κάποιων διαδικασιών πρέπει να γίνεται και με τη βούληση των ανθρώπων που χειρίζονται και εποπτεύουν τις διαδικασίες, για να μην λιμνάζουν τα έργα».

Μια ακόμη πτυχή του τεχνικού προγράμματος, σύμφωνα με όσα είπε ο Π. Καψάλης, είναι η δυσαναλογία ανάμεσα στα έργα, που γίνονται στην πόλη και την περιφέρεια του Δήμου και τις δημοτικές ενότητες, που κατά τον ίδιο έχουν σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί. «Αν η ενδοχώρα δεν είναι δυνατή, δεν θα εισπράττει και το Αγρίνιο αυτή τη δυναμική.

O δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» Παναγιώτης Καψάλης

Πρέπει να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις στην ύδρευση, την αποχέτευση την αγροτική οδοποιία, έτσι ώστε να μην δυσκολεύεται κάποιος να μείνει στον τόπο του. Πρέπει να βρεθούν κονδύλια για την περιφέρεια, δεν μπορεί να λέμε ότι με μια εργολαβία για μια ασφαλτόστρωση, καλύπτουμε τις ανάγκες της υπαίθρου» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καψάλης.

Αστερίσκος από Καψάλη για το μεγάλο έργο της ύδρευσης

Ακόμη ο Π. Καψάλης αναφέρθηκε και με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑ Αγρινίου στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα προβλήματα με τις συχνές διακοπές νερού δεν έχουν αντιμετωπιστεί και υπάρχουν ευθύνες για αυτό. «Δεν είμαστε μηδενιστές, αλλά εκ του αποτελέσματος, είδαμε και φέτος να υπάρχει μια δυσαρέσκεια για τις διακοπές, τις συχνές βλάβες.

Αν αυτά δεν αντιμετωπίζονται, όπως πρέπει, θα πρέπει κάποιος να αναλαμβάνει την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ αναφορικά με το μεγάλο έργο για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού της ΔΕΥΑ, ο Π. Καψάλης εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαδικασία της δημοπράτησης –σημειωτέον ότι το έργο βαίνει προς συμβασιοποίηση- καθώς όπως ανέφερε εκκρεμεί ακόμη μια απόφαση αναφορικά με τη διακήρυξη του έργου και ελλοχεύει ο κίνδυνος για πισωγύρισμα. «Εμείς παρεμβαίνουμε όχι γιατί δεν θέλουμε να γίνει το έργο, αλλά γιατί μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, αν δεν γίνουν όλα σωστά» υπογράμμισε ο Π. Καψάλης.

«Ο Δήμαρχος δεν ενημερώνει…»

Ο Π. Καψάλης αναφέρθηκε ακόμη στις διεκδικήσεις του Δήμου Αγρινίου για θέματα που δεν άπτονται αμιγώς των αρμοδιοτήτων του, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή, για έλλειμμα ενημέρωσης του Δημάρχου προς την αντιπολίτευση, για παράδειγμα αναφορικά  με την πρόσφατη υπόθεση των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου. «Η διεκδίκηση δεν πρέπει να τελειώνει στο ψήφισμα, η ιστορική αναδρομή για το Πανεπιστήμιο, που έκανε ο Δήμαρχος, σημαίνει ότι κοιτάμε τις διαχρονικές ευθύνες και αποποιούμαστε την ευθύνη, που μας αναλογεί τώρα» είπε ο Π. Καψάλης και πρόσθεσε : «φυσικά ο Δήμαρχος δεν είναι υπουργός για να νομοθετήσει, αλλά θα πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες, να τις δημοσιοποιήσει και να μας ενημερώνει γι’ αυτές. Δεν κάλεσε ποτέ τους επικεφαλής για να τους ενημερώσει».

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασιών για το 2023

Τέλος ο Π. Καψάλης σχολίασε την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της παράταξής του με άλλες παρατάξεις. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση βλέπει ότι ίσως έχει ένα προβάδισμα αυτή τη στιγμή και με το νέο νόμο δημιουργεί τις συνθήκες για να έχει ένα κέρδος στην Αυτοδιοίκηση» είπε σχολιάζοντας την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ ερωτηθείς για την πιθανότητας εκλογικής συνεργασίας ή συμπόρευσης με άλλες παρατάξεις ανέφερε πως «όταν έχουμε κοινό στόχο το καλό του τόπου και συγκλίνουμε σε κάποιες απόψεις, δεν αποκλείουμε κάτι. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε κατόπιν συζητήσεων στην ώρα του. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν υγιείς δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τη δημαρχία».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Π. Παπαδόπουλος: “Δύο εντάξεις για το ίδιο έργο” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου – Τι αναφέρει για τη διαδικασία της ανάθεσης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr