ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΠ. Γερουλάνος στο «Δυτικά Fm»: Να βγει η «μούχλα» από το κόμμα, να σκεφτόμαστε με όρους λαϊκής βάσης

Π. Γερουλάνος στο «Δυτικά Fm»: Να βγει η «μούχλα» από το κόμμα, να σκεφτόμαστε με όρους λαϊκής βάσης

Π. Γερουλάνος στο «Δυτικά Fm»: Να βγει η «μούχλα» από το κόμμα, να σκεφτόμαστε με όρους λαϊκής βάσης

Π. Γερουλάνος στο «Δυτικά Fm»: Να βγει η «μούχλα» από το κόμμα, να σκεφτόμαστε με όρους λαϊκής βάσης

Για τα όσα πρεσβεύει η υποψηφιότητά του μίλησε στο «Δυτικά FM 92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, που σήμερα περιόδευσε στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Ο Παύλος Γερουλάνος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα «χρειάζεται αποσυγκέντρωση της εξουσίας». «Πρέπει πρώτα απ’ όλα να διευρύνουμε την παραγωγική βάση, να μπουν περισσότεροι Έλληνες στο παιχνίδι της δημιουργίας.

Η διεύρυνση αυτή μπορεί να γίνει, όταν στην εξουσία έχει πρόσβαση περισσότερος κόσμος» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

«Δεν θα είμαστε εδώ για να οικειοποιηθούμε την εξουσία, αλλά για να τη μοιράσουμε»

Η «αποσυγκέντρωση της εξουσίας», σύμφωνα με το Π. Γερουλάνο «είναι κάτι πιο ριζοσπαστικό από την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων. Μιλάω για τη δυνατότητα οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για το δικό τους μέλλον και να έχουν και την εξουσία και τα εργαλεία για να το κάνουν.

Οι αρμοδιότητες που περνάνε προς τα κάτω μέχρι σήμερα περνάνε μέσα από μια διαδικασία όπου πάλι το κέντρο Κράτος τις ελέγχει.» Πως όμως θα συμβεί κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με όσα είπε ο Π. Γερουλάνος για να συμβεί κάτι τέτοιο «δεν χρειάζεται συναίνεση, θέλει απλώς μια νέα φουρνιά πολιτικών, οι οποίοι θα διεκδικήσουν εξουσία για να τη μοιράσουν.

Αυτό πρεσβεύω εγώ, δεν θα είμαστε εδώ για να οικειοποιηθούμε την εξουσία, αλλά για να τη μοιράσουμε.

Έτσι πιστεύω ότι είναι ο τρόπος για να στηθεί σε σωστή βάση και η ελληνική οικονομία, που αλλιώς θα οδηγηθεί και πάλι σε πτώχευση. Δεν μπορεί να νομίζουμε ότι κάνοντας το ίδιο πράγμα, μπορούμε να έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα, απλώς επειδή διαχειριζόμαστε λίγο καλύτερα τα πράγματα».

«Το κόμμα χρειάζεται να αποκτήσει θέσεις και ο αρχηγός του να… λιώσει σόλες»

Ένα κρίσιμο ερώτημα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τίθεται είναι αν ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχει την ιδιότητα του βουλευτή, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα μέσα από την αντιπαράθεση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μπει «σφήνα» ανάμεσα στους Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Για τον Παύλο Γερουλάνο δεν θα είναι πρόβλημα αν ο επόμενος πρόεδρος δεν είναι βουλευτής. «Υπάρχουν άξια στελέχη στη Βουλή, που μπορούν για το μικρό χρονικό διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές να παίξουν αυτό το ρόλο στη Βουλή.

Έχω δεσμευθεί ότι ο κοινοβουλευτικός που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους θα είναι αυτός που θα ηγηθεί του κόμματος στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Πρόσθεσε όμως ότι «αυτή την ώρα το κόμμα χρειάζεται να αποκτήσει θέσεις και ο αρχηγός του να… λιώσει σόλες και να πάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να μιλήσει με τον κόσμο να καταλάβει τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής, να ακούσει για αυτές, να μιλήσει για αυτές και να προχωρήσουμε έτσι μπροστά».

Η πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, είναι «να ξαναστήσουμε το κόμμα από την αρχή, να λειτουργήσει σωστά το κόμμα, να γίνει εκφραστής των θέσεων που αφορούν την κοινωνία».

«Ανοικτό κόμμα»

Αναφορικά με την λειτουργία του κόμματος ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για ένα ανοικτό κόμμα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κόμμα πρέπει να είναι ανοικτό, γι’ αυτό και πρότεινα την διεξαγωγή τεσσάρων debate σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας για να συμβολίσουμε ότι το κόμμα μιλάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Και γι΄αυτό επίσης πρότεινα την ηλεκτρονική ψηφοφορία για να μπορούν να ψηφίσουν άνθρωποι που είναι σε απομακρυσμένα χωριά, απόδημοι Έλληνες, αλλά και όσοι φοβούνται λόγω της πανδημίας να προσέλθουν στις κάλπες.

Δυστυχώς δεν εισακούστηκα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σχολιάζοντας την άρνηση των συνυποψήφιων του λέγοντας :

«Ακόμα χρειάζεται να γίνει δουλειά, να βγει η «μούχλα» από το κόμμα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και πάλι με όρους λαϊκής βάσης και των επαγγελματικών στρωμάτων, τα οποία πάντα εκπροσωπούσαμε, αλλά σήμερα όχι».

«Αν δεν δείξουμε εμείς ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε, δεν μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να αλλάξουμε και το πολιτικό σύστημα της χώρας» αυτή είναι για τον Παύλο Γερουλάνο η πρώτη προτεραιότητά του.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Covid-19: Τουλάχιστον 100.179 Αιτωλοακαρνάνες έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου και 15.470 την 3η δόση

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ