ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ ουσία που κινδυνεύει να χαθεί

Η ουσία που κινδυνεύει να χαθεί

Η ουσία που κινδυνεύει να χαθεί

Τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν στο Ηοοlywood με τις αντίστοιχες αποκαλύψεις, ζούμε εσχάτως και στην Ελλάδα μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίησή της.

Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που ακολούθησε τις επόμενες ώρες θυμίζει έντονα Hoolywood, όπως επίσης ο χειρισμός του θέματος από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης. Θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει πολλά και για το χειρισμό του θέματος από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι πολύ δευτερεύον. Αν πάντως κάποιους τους ενδιαφέρει πραγματικά το γενικότερο φαινόμενο της πάσης φύσεως κακοποίησης των γυναικών και ο περιορισμός του και επειδή δεν έχουν όλα τα θύματα κακοποίησης τη δυνατότητα να γίνουν δεκτά στο Προεδρικό Μέγαρο, αξίζει να κρατήσουμε κάτι από όσα λένε οι ειδικοί ψυχολόγοι.

Μιας και το φαινόμενο αυτό, όπως και πολλά άλλα, έχει μια από τις ρίζες του στην Παιδεία, καλόν είναι να έχουμε στο νου μας πως πρέπει «να μάθουμε στα κορίτσια μας να λένε «όχι» και κυρίως στα αγόρια μας να δέχονται το «όχι» των κοριτσιών».

Εφημερίδα Συνείδηση

Τα ρολά ανέβηκαν, θα εκτιναχθεί όμως το «ελατήριο»;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr