ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοσμοςΟυκρανία: Ζητά συμμετοχή στην έρευνα και πρόσβαση στα στοιχεία για τον πύραυλο που έπεσε στην Πολωνία

Ουκρανία: Ζητά συμμετοχή στην έρευνα και πρόσβαση στα στοιχεία για τον πύραυλο που έπεσε στην Πολωνία

Ουκρανία: Ζητά συμμετοχή στην έρευνα και πρόσβαση στα στοιχεία για τον πύραυλο που έπεσε στην Πολωνία

Η Ουκρανία ζητεί πρόσβαση στο σημείο της χθεσινής έκρηξης στην ανατολική Πολωνία, την οποία δυτικοί αξιωματούχοι αποδίδουν σε πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο Ολέξιι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ζητεί την διεξαγωγή κοινής έρευνας για το συμβάν με τους εταίρους της και να λάβει γνώση των πληροφοριών στις οποίες βασίσθηκαν τα συμπεράσματα των συμμάχων τους.

Το Κίεβο «είναι απολύτως ανοικτό σε μία ενδελεχή έρευνα της κατάστασης», έγραψε στην επίσημη σελίδα του Συμβουλίου στο Facebook.

Ο Ολέξιι Ντανίλοφ δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει αποδεικτικά στοιχεία για «ρωσικό ίχνος» στην επίθεση και επανέλαβε την κατηγορία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά της Ρωσίας για «πυραυλική τρομοκρατία».

Ο Ντανίλοφ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα αποδεικτικά στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε πιθανότατα από πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά η τελική ευθύνη ανήκει στην Ρωσία, αφού αυτή άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: newsit.gr

Αγρίνιο: Με κλινική εξέταση ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ