ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΟυκρανία: Ανακοίνωσε την καταστροφή 14 ρωσικών drones και ενός πυραύλου κρουζ

Ουκρανία: Ανακοίνωσε την καταστροφή 14 ρωσικών drones και ενός πυραύλου κρουζ

Ουκρανία: Ανακοίνωσε την καταστροφή 14 ρωσικών drones και ενός πυραύλου κρουζ

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης του Κιέβου, Σεργκέι Πόπκο, σημείωσε στο Telegram ότι η ουκρανική πρωτεύουσα ήταν ένας από τους κύριους στόχους της ρωσικής επίθεσης, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες χωρίς να προκαλέσει «θύματα ή ζημιές». Ωστόσο, ήταν η νότια περιοχή της Ουκρανίας που υπέφερε περισσότερο από αυτό το κύμα επιθέσεων drones.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπλήρωσε τις 719 ημέρες σήμερα Δευτέρα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια νέα μαζική επίθεση με drone κατά της Ουκρανίας, ενώ το Κίεβο πιστεύει ότι έχει αρκετούς πόρους για να συνεχίσει να μάχεται κατά των ρωσικών δυνάμεων παρά το μπλοκάρισμα της αμερικανικής βοήθειας λόγω της έντασης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη μέση του εκλογικού έτους στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το μπλοκάρισμα της αμερικανικής βοήθειας λόγω της έντασης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στα μέσα μιας εκλογικής χρονιάς στις ΗΠΑ αρχίζει να δείχνει τις συνέπειες του. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών (ISW)  σε δημοσίευμα των New York Times αναφέρεται στο ενδεχόμενο η Ουκρανία να αντιμετωπίσει έλλειμμα αντιαεροπορικών πυραύλων ήδη από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πηγή: RTVE.es

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ