ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΌταν όλοι ξέρουν πού θα βρουν τους δράστες!

Όταν όλοι ξέρουν πού θα βρουν τους δράστες!

Όταν όλοι ξέρουν πού θα βρουν τους δράστες!

Τέσσερις ληστείες,  δύο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής και οι γονείς να έχουν “συλληφθεί’ για παραμέληση ανηλίκων. Το βάζουμε σε εισαγωγικά γιατί απλά δεν θα πάθουν τίποτε, δεν θα πάνε φυλακή όπως-ίσως- οι δράστες. Όχι γιατί δεν φταίνε αλλά γιατί απλά η Δικαιοσύνη δεν ακολουθεί αυτό που βλέπει πρώτα η Αστυνομία κάθε μέρα και μετά η κοινωνία.

Μάλλον, όποιο κομμάτι της κοινωνίας θέλει να δει και δεν έχει τυφλωθεί από την ατζέντα του δικαιωματισμού.
Προσέξτε, μιλάμε για το Αγρίνιο, μια κλειστή κοινωνία όπου όλοι ξέρουν όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αστυνομία ήξερε κάνω κάτω που να ψάξει και βρήκε τους δύο θρασύτατους μαθητές.
Αυτοί ήταν “μάγκες” ανάμεσα στα παιδιά της ηλικίας τους. Κανένας δεν τολμούσε να τους μιλήσει. Είχαν σεβασμό που έμαθαν τα άλλα παιδιά να τον έχουν γιατί έμαθαν να φοβούνται οδούς μαζεύονται πολλοί σε διάφορες ομάδες.
Όλοι ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάμε αλλά κάνουν πως δεν ξέρουν.
Δεν είναι όλα τα παιδιά που μπορεί να έχουν αυτή την κουλτούρα, κάποια παιδιά λόγω…κουλτούρας μαθαίνουν να δρουν ως επιδρομείς και σε αγέλες.

Συντρέχουν πολλοί παράγοντες αλλά οι συμπεριφορές αυτές κάπου ευδοκιμούν. Και η… ανακούφιση αρκετών που οι δύο δράστες δεν είναι ρομά, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Είναι σαν το ανέκδοτο που λέει “ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε”!
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τους ακριβείς αριθμούς ανάμεσα στις διάφορες κοινότητες, τα σχολεία και τα…περιβάλλοντα. Με ειλικρίνεια όμως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ