ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΌταν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τους εκλογείς

Όταν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τους εκλογείς

Όταν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τους εκλογείς

Αυτό το πρώτο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, οι περιοδείες των αυτοδιοικητικών μας πολλές φορές βγάζουν συχνά την ίδια συμβολική εικόνα από τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Αρκετοί από τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες περιοδεύουν στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας συνοδευόμενοι πολλές φορές από ένα γκρουπ υποψηφίων που μετέχουν στο συνδυασμό τους και μπορεί να είναι 20 ή και περισσότερα άτομα.

Αυτή η πρακτική δεν ήταν τόσο συνηθισμένη στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αν σκεφτεί κανείς ότι ίσως οι περιοδείες σε γκρουπάκια είναι ένα καλό «σχολείο» για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το κακό είναι ότι αρκετά συχνά το γκρουπάκια αυτά συναντούν στα χωριά πολύ λιγότερους ανθρώπους. Δηλαδή πολλές φορές μπαίνουν σε ένα καφενείο που μπορεί να μην υπάρχουν ούτε δέκα άτομα. Το στιγμιότυπο αυτό, οι εκλογείς δηλαδή να είναι λιγότεροι από τους υποψηφίους, μπορεί να δεχθεί αρκετές ερμηνείες.

Όμως καλόν είναι οι αυτοδιοικητικοί μας, οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από τις περιοδείες τους να βγάλουν τα συμπεράσματα που πρέπει για την ερήμωση και το δημογραφικό πρόβλημα της υπαίθρου.

Φυσικά το πρόβλημα αυτό είναι τόσο σύνθετο, που προφανώς κανείς δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες αποκλειστικά στην Αυτοδιοίκηση. Οι αιρετοί όμως στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι όχι απλά γνώστες των προβλημάτων, αλλά και έτοιμοι να δώσουν κάποιες απαντήσεις στα προβλήματα, να προτείνουν λύσεις για να μπορούν κιόλας να τις διεκδικήσουν. Ας ελπίσουμε λοιπόν από τις περιοδείες τους στην ύπαιθρο να ακούν κιόλας, για να μαθαίνουν…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τα εγκαίνια στο Πάρκο φέρνουν ευθύνες και ανάγκη για ασφάλεια

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ