ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΌταν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μίλησε στο “Δυτικά Fm 92.8”

Όταν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μίλησε στο “Δυτικά Fm 92.8”

Όταν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μίλησε  στο “Δυτικά Fm 92.8”

Μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, εφ’ όλης της ύλης,  είχε δώσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2020, στο “Δυτικά Fm 92,8”,  ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Είχε προσέλθει στο ραδιοφωνικό σταθμό και συνομίλησε με τον Νίκο Αγγελόπουλο στο πλαίσιο της εκπομπής “10 με…τόνο” που παρουσίαζε ο δημοσιογράφος, στέλνοντας μηνύματα αγάπης, πίστης, αλληλεγγύης αλλά και αφύπνισης μπροστά στους κινδύνους της κοινωνίας και του έθνους.

Στιγμιότυπο από την παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά στο “Δυτικά Fm 92,8”

Συγκεκριμένα, είχε μιλήσει για την ανάγκη εξάπλωσης του Ευαγγελίου και της Διακονίας του Θεού, αναφερόμενος εκτενώς και στο σπουδαίο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως προς τους αναξιοπαθούντες. «Υπάρχουν άνθρωποι μου δεν έχουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά με συγκίνηση, τονίζοντας ότι η Εκκλησία αποτελεί την κιβωτό της αγάπης.

Εν συνεχεία είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για “χριστιανική άγνοια”. «Χριστιανοί χωρίς επίγνωση. Δεν μπορεί να μην γνωρίζουν για παράδειγμα τα παιδιά μας, να μην μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα τι είναι ο Χριστός μας. Ο Χριστός μας είναι Θεός. Εκεί ποντάρουν οι πολέμιοί μας. Στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε. Για αυτό και αντιδράσαμε με τους φακέλους των Θρησκευτικών. Προσπαθούν να εξισώσουν τον Θεό μας με τους ψευτοθεούς», είχε σημειώσει.

Εστίασε και στα ανθρώπινα πάθη, κυρίως στον εγωισμό, τον οποίο είχε χαρακτηρίστει ως το μεγαλύτερο θηρίο. «Οι άνθρωποι γίνονται δέσμιοι των παθών τους. Βλέπετε πόσο εύκολα διαλύονται οικογένειες σήμερα» είχε  υπογραμμίσει, μετά λύπης του, ο Μητροπολίτης.

Ξεχωριστές αναφορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είχαν γίνει στις αξίες της εξομολόγησης (Πανηγύρι Χαράς) και της Θείας Κοινωνίας. Είχε δε καλέσει τον κόσμο να ταπεινωθεί έχοντας ως οδηγό τον Χριστό μας.

Είχε, τέλος, στείλει μηνύματα αφύπνισης και προβληματισμού αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα του δημογραφικού, έντονο ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου κάθε χρόνο οι θάνατοι υπερτερούν -και μάλιστα κατά πολύ- των γεννήσεων.

«Να μας αφυπνίσει και να μας θορυβήσει όλους το δημογραφικό. Η Ελλάδα σβήνει και χάνεται. Θα πρέπει κι εμείς από την πλευρά μας να σημάνουμε τις καμπάνες για το θέμα αυτό. Τα παιδιά είναι θησαυροί και θα πρέπει τα ζευγάρια να τεκνοποιούν», είχε υποστηρίξει με σθένος.

Στο Μεσολόγγι αύριο η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά – Τι ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ