ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΌταν κλείνει το Κεφαλόβρυσο, ο μόνος που χάνει είναι το Αγρίνιο!

Όταν κλείνει το Κεφαλόβρυσο, ο μόνος που χάνει είναι το Αγρίνιο!

Όταν κλείνει το Κεφαλόβρυσο, ο μόνος που χάνει είναι το Αγρίνιο!

Όταν κλείνει το Κεφαλόβρυσο, ο μόνος που χάνει είναι το Αγρίνιο!

Δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό αυτή την στιγμή, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι αγρότες να κάνουν κινητοποιήσεις πριν από τις εκλογές.

Ήδη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, που εμφορείται από τις θέσεις και τις απόψεις του ΠΑΜΕ, έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις και μάλιστα είχε προγραμματίσει για την Παρασκευή σύσκεψη σε μαγαζί του Κεφαλόβρυσου. Στόχος να εξεταστούν αυτό που λέμε “μορφές πάλης” για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Το ζήτημα όμως είναι ότι ως “μορφή πάλης” θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια και ο αποκλεισμός του δρόμου, η απαγόρευση διέλευσης, η εξουσία, με λίγα λόγια, πάνω στην μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Αυτή η πρακτική θέλει ούτως ή άλλως μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσον είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε κλάδου να την εφαρμόζει. Γιατί αν οι αγρότες έχουν τρακτέρ να κλείσουν τον δρόμο και τα αιτήματά τους είναι πάντα δίκαια, μπορεί και οι μπουλντοζιέρηδες να έχουν εξίσου δίκαια αιτήματα και να διαθέτουν πιο βαριά μηχανήματα, σωστά;

Ας φύγουμε όμως από αυτό το θεμελιώδες κομμάτι των ατομικών ελευθεριών, οι οποίες τόσο έχουν παρεξηγηθεί στην Ελλάδα. Στο θέμα του κλεισίματος του δρόμου, ειδικά στο Κεφαλόβρυσο, υπάρχει ένας και μοναδικός χαμένος: το Αγρίνιο!

Δεν υπάρχει άλλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο στη περιοχή που να θίγεται από τον συγκεκριμένο αποκλεισμό. Γι’ αυτό και πλέον ακούγεται όλο και πιο δυνατά το αίτημα των επαγγελματιών και επιχειρηματιών που έχουν έδρα στο Αγρίνιο, αν πρόκειται να γίνει αποκλεισμός, να γίνει πάνω στην Ιόνια Οδό και όχι στο Κεφαλόβρυσο!

Είναι θέμα αλληλεγγύης και κατανόησης, σωστά;

Και δεν το λέμε μόνο εμείς, ακούστηκε κι από έμπορο στην πρόσφατη παρουσίαση συνδυασμού για τις εκλογές του κλάδου στο Αγρίνιο. “Τι έχουμε να χωρίσουμε εμείς με τους αγρότες; Τι χρωστάμε εμείς να υφιστάμεθα τις συνέπειες από τον αποκλεισμό του δρόμου; Μόνο εμείς θιγόμαστε. Γιατί τόσες φορές έκλεινε ο δρόμος στο Κεφαλόβρυσο και όχι στην Ιόνια, να το νιώσει η χώρα κι όχι μόνο το Αγρίνιο;”.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Γιατί δεν κινούμαστε σαν την Βέροια που κατοχυρώνει το ρεβανί της;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ