ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΌταν κάποιος δε λέει τι θέλει… θα αντιδρά στα πάντα

Όταν κάποιος δε λέει τι θέλει… θα αντιδρά στα πάντα

Όταν κάποιος δε λέει τι θέλει… θα αντιδρά στα πάντα

Όταν κάποιος δε λέει τι θέλει… θα αντιδρά στα πάντα

Αφού πραγματοποιήθηκε το μεγάλο χριστουγεννιάτικο event  του Δήμου Αγρινίου, που τόσο ντόρο προκάλεσε φέτος για το κόστος του, αυτό που αξίζει κανείς να παρατηρήσει είναι ότι ο λαϊκισμός τελικά έχει ποτίσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αν κρίνει κανείς από μια μεγάλη μερίδα σχολίων στα social media.

O κόσμος πεινάει, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα, ο κόσμος «σφίγγει» το ζωνάρι…. Όποιος έχει τέτοια προβλήματα, υπάρχουν δομές, κρατικές και δημοτικές για να αποτανθεί, δεν είναι πρόβλημα του εκάστοτε Δήμου, αν π.χ. έχω δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα μου.

Πόσο ρεύμα αυτή την περίοδο «σπαταλιέται» σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας για τους στολισμούς, αναρωτήθηκε κανείς; Στα σπίτια πόσων ευάλωτων οικογενειών αντιστοιχούν άραγε αυτά τα εκατομμύρια των κιλοβατώρων που «σπαταλιούνται»; Μήπως θέλει κάποιος να γίνονται τα Χριστούγεννα εντελώς στα «σκοτεινά»;

Θα μπορούσε θεωρητικά να γίνει και αυτό. Μήπως ακόμη και χωρίς χριστουγεννιάτικα δένδρα στις πλατείες;  Γιατί και αυτά έχουν κάποιο κόστος, δεν φυτρώνουν από μόνα τους στις πλατείες… Και αυτό ακόμη θα μπορούσε να γίνει.

Όμως κανείς από όσους αντέδρασαν και ξιφούλκησαν δεν μας είπε ποιο κατά τη γνώμη του είναι το μη προκλητικό κόστος, ποιο θα δηλαδή θα ήταν ανεκτό από τους ίδιους, προκειμένου ένας δήμος να κάνει ένα εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Κανείς από όλους αυτούς εντωμεταξύ δεν είπε ο Δήμος να μην κάνει εκδηλώσεις, να μην στολίσει κτλ, αλλά και κανείς δεν είπε τι ακριβώς θα ήθελε να κάνει ο Δήμος και με ποιο κόστος. Όταν δεν λες τι ακριβώς θες, τι σου αρέσει, τι μπορείς να ανεχθείς, αυτό σημαίνει ότι αντιδράς απλώς για να αντιδράς. Και εν τέλει κάποιος με αυτό τον τρόπο δεν «πιάνεται» από πουθενά, πάντα θα αντιδρά στα πάντα…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Βγάζουν… φλύκταινες όταν ακούν για Βόρεια Ήπειρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ