ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΌταν δηλώνεις λιγότερο εισόδημα από τον υπάλληλό σου!

Όταν δηλώνεις λιγότερο εισόδημα από τον υπάλληλό σου!

Όταν δηλώνεις λιγότερο εισόδημα από τον υπάλληλό σου!

Μεγάλος αριθμός επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα μικρότερο από αυτό που δηλώνουν οι υπάλληλοί του.

Το φορολογικό νομοσχέδιο που επρόκειτο να παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη (31.10.23) στο Υπουργικό Συμβούλιο, από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη έλεγαν ότι θα έχει στοχευμένες παρεμβάσεις στη μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών που εμφανίζουν συστηματικά εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, μετακυλίοντας τα βάρη στους λοιπούς συνεπείς φορολογούμενους. Μιας και μπήκαν τα mydata και τα λοιπά, πολλοί καταφέρνουν να ανεβοκατεβάζουν τα κέρδη τους κατά βούληση, βαπτίζοντας «επαγγελματικές δαπάνες» κάθε είδους έξοδα (!) που μειώνουν τα έσοδα.

Ένας μισθωτός πλήρους απασχόλησης που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό (780 ευρώ μεικτά ή 650 καθαρά) φορολογείται για ετήσιο εισόδημα 9.100 ευρώ.

Αντιθέτως, οι 4 στους 5 επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από όσα βγάζει ένας υπάλληλος που λαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Ένας στους δύο επαγγελματίες δηλώνει κάθε χρόνο στην Εφορία πως έχει ζημίες και άρα μηδέν προσωπικό εισόδημα.

Πάνω από τον κατώτατο δηλώνουν ότι βγάζουν μόλις 133.000 επαγγελματίες, δηλαδή μόλις 1 στους 5! Όσοι δηλώνουν παραπάνω από τους υπαλλήλους τους δεν θα έχουν πρόβλημα από τις αλλαγές αυτές», υποστηρίζουν στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αν για τις γυναικείες κομμώσεις υπάρχουν αυξημένες δαπάνες (βαφές κ.λπ.), οι επαγγελματίες κουρείς ανδρών εμφανίζουν έσοδα 11.178 ευρώ και δαπάνες (για ρεύμα, κτένες, αναλώσιμα, εισφορές) 8.375 ευρώ ή 75% των εσόδων τους. Δηλώνουν δηλαδή ότι ζουν με μισθό μόλις 200 ευρώ τον μήνα!

Στο μεταξύ, 28.540 ιδιοκτήτες ταξί δηλώνουν ακαθάριστα ετήσια έσοδα 15.103 ευρώ, αλλά και επαγγελματικές δαπάνες 85%. Το τελικό καθαρό εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 3.726 ευρώ τον χρόνο (κατά μέσο όρο), ποσό που αντιστοιχεί σε μισθό 266 ευρώ τον μήνα ή όσα βγάζει ένας νέος που εργάζεται part time σε beach bar Σαββατοκύριακα και αργίες!

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Δεν γίνεται η Ελλάδα κράτος, λήξις!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Ξυλοδαρμός και διαπόμπευση μπροστά σε πλήθος που διασκεδάζει;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ