ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΌταν αρχίσουμε τα συζητάμε και τα θέματα «ταμπού»

Όταν αρχίσουμε τα συζητάμε και τα θέματα «ταμπού»

Όταν αρχίσουμε τα συζητάμε και τα θέματα «ταμπού»

Και όσο βλέπουμε στη βουλή αντιπαραθέσεις που ηθελημένα ή αθέλητα αποπροσανατολίζουν από τα βασικά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος, χάνουμε την ουσία.

Μπορεί, για παράδειγμα, λόγω κορονοϊού το ποσοστό των μαθητών που έχει επιστρέψει στα σχολεία να βαίνει μειούμενο, αλλά το θέμα προϋπήρχε… Οι μαθητές της Γ Λυκείου εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν επιλέξει να απουσιάζουν σχεδόν τον τελευταίο μήνα των μαθημάτων χρησιμοποιώντας σε αυτό το διάστημα πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις όλες τις απουσίες που δικαιούνται. Και ειλικρινά δεν θα θέλαμε να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε, αν καταργούνταν το απουσιολόγιο…

Και όταν η πλειοψηφία των μαθητών σε αυτή την ηλικία δεν βρίσκει λόγους για να βρίσκεται στο σχολείο, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο. Γι’ αυτό όμως καμία συζήτηση στη βουλή, κανένας προβληματισμός, καμία ανακοίνωση από τους λαλίστατους κατά τα άλλα συνδικαλιστές της εκπαίδευσης. Όταν αρχίσουν οι αρμόδιοι να συζητούν προβλήματα – «ταμπού» σαν κι αυτό, ίσως τότε να βρισκόμαστε στην αρχή της λύσης ορισμένων προβλημάτων.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr