ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΈρευνα σε βάθος 15ετίας για τις συμβάσεις σε ΟΣΕ , ΤΡΕΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Έρευνα σε βάθος 15ετίας για τις συμβάσεις σε ΟΣΕ , ΤΡΕΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Έρευνα σε βάθος 15ετίας για τις συμβάσεις σε ΟΣΕ , ΤΡΕΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Την περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για ΟΣΕ , ΤΡΕΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ στην Ελλάδα, ελέγχει ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Αναλυτικότερα, θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κλπ.

Αν διαπιστωθεί από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία κλπ, η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, τότε θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και άλλα ποινικά κολάσιμα αδικήματα.

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι μεταβατικοί Πρόεδροι – Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ. Συγκεκριμένα, τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΕ αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

Παράλληλα, τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ αναλαμβάνει ο Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ.

Οι κ.κ. Τερεζάκης και Παληός αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών.

Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

 

liberal.gr

 

 

Ναύπακτος : Ζημιές άφησε στην πόλη η έντονη κακοκαιρία της νύχτας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ