Ως πότε θα φοβόμαστε τα… χιόνια;

Ως πότε θα φοβόμαστε τα… χιόνια; Οι μετεωρολόγοι τσακώνονται, σαν τους σεισμολόγους, για το κατά πόσο ο επερχόμενος χιονιάς θα επηρεάσει την Αθήνα.

Ως πότε θα φοβόμαστε τα… χιόνια;

Ως πότε θα φοβόμαστε τα… χιόνια;

Οι μετεωρολόγοι τσακώνονται, σαν τους σεισμολόγους, για το κατά πόσο ο επερχόμενος χιονιάς θα επηρεάσει την Αθήνα. Προφανώς τα μάτια της στο μετεωρολογικό δελτίο έχει στρέψει αυτές τις ώρες και η κυβέρνηση. Ένας χιονιάς με αποκλεισμένους στην Αττική Οδό, όπως συνέβη πέρυσι, θα ήταν καταστροφικός εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια μεσογειακή χώρα και τα πεδινά της είναι λογικό να δυσκολεύονται να συνηθίσουν τα χιόνια… Όμως είναι χρόνια τώρα που μιλάμε για κλιματική αλλαγή, την οποία εσχάτως την έχουμε αναβαθμίσει σε κλιματική κρίση.

Την μια λοιπόν φορά που ο χιονιάς θα αγγίξει και τα πεδινά τμήματα της χώρας, δεν μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να μην παραλύσουμε.  Η μεγάλη αποτυχία του κρατικού μηχανισμού πέρυσι απέδειξε ότι δεν είμαστε ακόμη προετοιμασμένοι. Ως πότε όμως θα είμαστε μια χώρα που φοβάται τα… χιόνια.

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

H Λαγκάρντ καλεί σε απόσυρση των μέτρων και εμείς παραμένουμε στην «σφαίρα» των pass