ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΩρωπός: Απολύεται ο ένας από τους δύο διασώστες που έπλεναν με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη

Ωρωπός: Απολύεται ο ένας από τους δύο διασώστες που έπλεναν με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη

Ωρωπός: Απολύεται ο ένας από τους δύο διασώστες που έπλεναν με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη

Απολύεται με εντολή Πλεύρη ο ένας από τους δύο διασώστες που εμπλέκεται στο ντροπιαστικό περιστατικό στον Ωρωπό. Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας μαζί με συνάδελφό του αποφάσισαν να πλύνουν στην πιλοτή πολυκατοικίας μια ηλικιωμένη γυναίκα με λάστιχο.

Η εικόνα της ηλικιωμένης γυναίκας γυμνής πάνω σε μία κουβέρτα να την καταβρέχουν οι διασώστες του Ωρωπού κάνει από χθες το γύρο του διαδικτύου.

Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του υπουργείου πρόκειται για ιδιώτες, ωστόσο ο ένας εξ αυτών εργάζεται και σε νοσοκομείο. Με εντολή Πλεύρη τέθηκε σε αργία και κινείται άμεσα η διαδικασία απόλυσης του.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Παρέμβαση εισαγγελέα

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις εικόνες ντροπής από τον Ωρωπό. Ο ίδιος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλου, να διενεργήσει έρευνα – σχετικά με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό – για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή.

Πηγή: newsit.gr

Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα η τελετή αποτέφρωσης του μηχανοδηγού Δημήτρη Μασσαλή από το Ξηρόμερο – Ξεπεράστηκε το γραφειοκρατικό εμπόδιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ