ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΟριστικό: Δωρεάν εισαγωγή σε ιδιωτικά νοσοκομεία και για τους ανασφάλιστους – Η διάταξη του υπ. Υγείας

Οριστικό: Δωρεάν εισαγωγή σε ιδιωτικά νοσοκομεία και για τους ανασφάλιστους – Η διάταξη του υπ. Υγείας

Οριστικό: Δωρεάν εισαγωγή σε ιδιωτικά νοσοκομεία και για τους ανασφάλιστους – Η διάταξη του υπ. Υγείας

Πλήρη κάλυψη στους ανασφάλιστους, ώστε να διακομίζονται, εφόσον χρειαστεί, σε ιδιωτικά νοσοκομεία δίνει διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι «με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί.»

Κατά το υπουργείο, αυτή η ρύθμιση «εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ»

Πώς προέκυψε το ζήτημα με τους ανασφάλιστους

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε ένα εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τονιζόταν ότι θα διακομίζονταν σε ιδιωτικές κλινικές μόνο ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Στο έγγραφο επισημαινόταν ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό τόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και οι διασωληνώσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εφαρμογή ενός αυστηρότερου lockdown στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Στα 2752 τα νέα κρούσματα – 43 θάνατοι σε ένα 24ωρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr