ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΌριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα στο Αγρίνιο; Θα είχε πλάκα!

Όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα στο Αγρίνιο; Θα είχε πλάκα!

Όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα στο Αγρίνιο; Θα είχε πλάκα!

Όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα στο Αγρίνιο; Θα είχε πλάκα!

Πριν από λίγες μέρες είχαμε την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου των 30 χιλιομέτρων την ώρα αλλά όχι εδώ τριγύρω, πιο μακριά, στα Γιάννενα. Φυσικά για μια μέρα μόνο στις 3 Ιουνίου που ήταν Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Εννοείται ότι ήταν η μεγάλη δοκιμή για να διευκολύνονται τα ποδήλατα μέσα στην πόλη αλλά για να μην μάθαμε για περίεργα συμβάντα μάλλον πρέπει να λειτούργησε το εγχείρημα.

Εννοείται ότι η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της ζωής της πόλης είναι ένα ζήτημα που προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό της κυκλοφοριακής οργάνωσης, βασικά να πειστούν οι οδηγοί, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και οι πολίτες να περπατάνε, να μην παίρνουν αυτοκίνητο για 300 μέτρα.

Δεν θα ήταν υπέροχο να είχαμε κάτι ανάλογο και στο Αγρίνιο αλλά στο πιο μόνιμο;

Να κάνουμε την πόλη πιο φιλική για την μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο αφού τι να το κάνεις το αυτοκίνητο αν είναι να πηγαίνεις με 30 χιλιόμετρα;

Ειδικά τώρα με τις χοντρές ζέστες ή που θα καίγεσαι πηγαίνοντας τόσο σιγά ή που θα καις την βενζίνη στο ερκοντίσιον! Πως θα γινόταν αυτό; Με αστυνόμευση και «γράψιμο» ασφαλώς.

Δεν θα ήταν υπέροχο να βλέπεις στην Φιλελλήνων που ο κόσμος γκαζώνει όσο μπορεί να υπάρχει όριο 30 χλμ/ώρα;

Ή στον περιφερειακό προς το παλιό νοσοκομείο; Ή στην «εθνική οδό» που είναι επί της ουσίας μέσα στον αστικό ιστό; Ή προς Δοκίμι και Καλύβια που έχει και πολλούς…13χρονους οδηγούς;

Εντάξει, κάνουμε πλάκα δεν μιλάμε σοβαρά. Το ξέρουμε ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, όχι μόνο στο Αγρίνιο και αλλού όπου υπάρχουν τα ανάλογα «χαρακτηριστικά» με αυτό.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Τράγκας και το λαϊκό ρεύμα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ