ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟριακές μειώσεις στα δημοτικά τέλη

Οριακές μειώσεις στα δημοτικά τέλη

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Οριακές μειώσεις στα δημοτικά τέλη

5% κάτω τέλη καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμό-ύδρευσης – «πάγωσαν» δημοτικοί φόροι και τέλη ακίνητης περιουσίας

 

Απόφαση για οριακή μείωση των δημοτικών τελών έλαβε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αλλά και για «πάγωμα» σε δημοτικούς φόρους, τέλος ακίνητης περιουσίας και δικαίωμα βοσκής για το 2015. Επίσης αποφασίστηκε αύξηση της έκπτωσης από 40% σε 50% του κοινωνικού τιμολογίου. Ο καθορισμός των τελών είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση και κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις, αλλά τελικά αποφασίστηκαν να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική για το επόμενο έτος.

Σε δήλωσή του στο διαδίκτυο, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρει τα εξής:

«Θα ήταν κοινωνικά άδικο να αυξήσουμε τα Δημοτικά τέλη του δήμου μας αλλά και τους φόρους, όταν συνδημότες μας δυσκολεύονται ν’ αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους.

Η νέα δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται την οικονομική δυσκολία της εποχής και προσπαθεί να στηρίξει τους δημότες.

Έτσι στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο, με πρόταση της δημοτικής αρχής αποφασίστηκε η μείωση κατά 5% στα τέλη καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού καθώς και στα τέλη ύδρευσης και πάγωμα στο δημοτικό φόρο ,στο τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) και το δικαίωμα βοσκής για το 2015. Επίσης αποφασίσαμε αύξηση της έκπτωσης από 40% σε 50% του κοινωνικού τιμολογίου (είναι η υψηλότερη αύξηση που δύναται να δώσει ο δήμος) και δεσμευτήκαμε να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου.

Οι μειώσεις των τελών θα συνεχιστούν και στα επόμενα έτη, όσο θα προχωράει ο σχεδιασμός μας για τον εξορθολογισμό των δαπανών και η βελτίωση του μηχανισμού είσπραξης».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr