Οργή ομογενών για Ράμα – Οικοδομικός οργασμός στη Χειμάρρα ενώ απορρίφθηκε ένα ακόμη αίτημα Μπελέρη να ορκιστεί

Nέο μήνυμα στέλνει η Αθήνα στα Τίρανα μετά την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα. Η…

deltio-18_2023-12-12_17.57.36_frame_49805

Nέο μήνυμα στέλνει η Αθήνα στα Τίρανα μετά την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα. Η ελληνική πλευρά, διαμηνύει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως δεν θα συναινέσει στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας εάν δεν υπάρξει αποκατάσταση της πολιτικής βούλησης του εκλογικού σώματος της Χειμάρρας.

Την ώρα που απορρίφθηκε ακόμη ένα αίτημα για άδεια στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να ορκισθεί η κάμερα της ΕΡΤ απαθανατίζει στην παραθαλάσσια περιοχή της Χειμάρας τον οικοδομικο οργασμό για την υποτιθέμενη τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Ο Γιάννης Μπελέρης, εξάδελφος του Δημάρχου Χειμμάρας, που ήταν παρόν στη σύλληψη του, αναφέρει πως υπήρχε μια ελπίδα πως η ορκωμοσία να γίνει, ενώ για τα υπό κατασκευή κτίρια ξεκαθαρίζει ότι λίγοι μπορούν να το κάνουν αυτό.

Γιάννης Μπελέρης: «Εδώ χτίζουν μόνο δικοί τους – Δεν θέλουν δήμαρχο που αντιπροσωπεύει Χειμαρραίους»

«Εδώ χτίζουν μόνο άνθρωποι δικοί τους που έχουν μαύρο χρήμα και δύναμη». «Δεν θέλουν τον δήμαρχο που αντιπροσωπεύει τους Χειμμαραίους» είπε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ ο εξάδελφος της δημάρχου Χειμάρρας.

Στο άκουσμα της απόφασης του Δικαστηρίου στα Τίρανα ,υπηρξαν εντονες αντιδρασειςι από τους ομογενείς της Χειμάρρας.

«Μας στερούνε τον δήμαρχό μας, έναν ψήφο δίνουμε ο καθένας μας» σημείωσε ο Πάνος Δημαλέξης, κάτοικος Χειμμάρας

«Δεν δουλεύουν με βάση την δικαστική λογική, αλλά έχουν άλλα πάνω τους» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μενίκος, κάτοικος Χειμάρρας.

Φρ. Μπελέρης: Λάβρος κατά του Έντι Ράμα και της αλβανικής δικαιοσύνης

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Φρέντι Μπελέρη απευθυνόμενος στους τρεις δικαστές είπε:

«Ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλουν τις αποφάσεις. Οι δικαστές φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα και να πάρουν αποφάσεις κάποιοι δε παραιτούνται».

Επανειλημμένα η Αθήνα έχει διαμηνύσει ότι από το σεβασμό της στην Δημοκρατία κρίνεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη αποτυπώνει την δυσλειτουργία του Αλβανικού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Η Ελλάδα έχει συναινέσει, κατά αρχήν, στην αποστολή της επιστολής της ΕΕ στα Τίρανα για το πρώτο βήμα έναρξης των διαπραγματεύσεων, υπό την αίρεση ότι μέχρι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας πρέπει να υπάρξει μια σαφής κίνηση προς την κατεύθυνση αποκατάστασης της πολιτικής βούλησης του εκλογικού σώματος της Χειμάρρας.
  • Για την Αθήνα δεν πρόκειται για θεμα ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης αλλά για μια καθαρά πολιτική απόφαση.
  • Η ελληνική πλευρά δεν ζητά δικαστική απόφαση ούτε παρεμβαίνει, αλλά αυτό που ζητά είναι να δοθεί στον εκλεγμένο δήμαρχο η αδεια να ορκιστεί και να μπορεί να ασκεί τα πολιτικά του δικαιώματα.

Πηγή: ertnews.gr