ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟργάνωση και αναβάθμιση επιδιώκουν οι ROMA

Οργάνωση και αναβάθμιση επιδιώκουν οι ROMA

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων ROMA, Κων/νος Λιακόπουλος: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε από το Αγρίνιο. Αυτή η πόλη είναι προτεραιότητά μας»

Μέριμνα από την Πανελλήνια Ένωση ROMA «Όμηρος» ώστε οι 250 με 300 περίπου οικογένειες ROMA που ζουν στο Αγρίνιο, να αποκτήσουν σπίτι, κατάστημα και τα παιδιά τους να έχουν χώρο για την διαπαιδαγώγησή τους. Ζητούν να τους παραχωρήσει ο Δήμος Αγρινίου 5 στρέμματα για να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις των οποίων τα έξοδα θα καλύψουν μόνοι τους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλήνων ROMA «Όμηρος», σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Κων/νο Λιακόπουλο, έχει καταθέσει στον δήμο Αγρινίου ολοκληρωμένες μελέτες και σχέδια μέσα από τα οποία ζητά να τις παραχωρηθεί έκταση 5 στρεμμάτων, σε οποιαδήποτε περιοχή του δήμου, για να κατασκευάσει οικίες, καταστήματα και εγκαταστάσεις για την διαπαιδαγώγηση των νεαρών ROMA της περιοχής.

Οι υποδομές θα αφορούν τις 250 με 300 περίπου οικογένειες ROMA που ζουν στην περιοχή του Αγρινίου. Σύμφωνα με τον κ. Λιακόπουλο, ο δήμος Αγρινίου έχει ανταποκριθεί θετικά μέχρι στιγμής, αλλά δεν έχει υποδείξει την συγκεκριμένη έκταση των 5 στρεμμάτων που χρειάζεται ώστε να κατασκευαστούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις, των οποίων το κόστος θα καλύψει εξ ολοκλήρου η πανελλήνια ομοσπονδία «Όμηρος», ενώ θα δουλέψουν και εθελοντές ROMA για την κατασκευή τους. Σύμφωνα με τις μελέτες και τους αρχιτέκτονες, μια πλήρως εξοπλισμένη κατοικία 80 τ.μ. με 20 τ.μ. στεγασμένη βεράντα, θα κοστίσει 28.500 ευρώ. «Θέλουμε 400 μέτρα για κάθε σπίτι και στα 5 στρέμματα θα κατασκευαστούν 100 καταστήματα, ώστε να στεγαστούν οι εργασίες των ROMA της περιοχής», δήλωσε ο κ. Λιακόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε από το Αγρίνιο, αυτή η πόλη είναι προτεραιότητά μας». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλήνων ROMA «Όμηρος», εφόσον έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες επαφές, αναμένει να της παραχωρηθεί η έκταση για να κατασκευάσει τα σπίτια, τα καταστήματα και υπόλοιπους χώρους. Όπως μας διαβεβαίωσε ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Όμηρος» κ. Κων/νος Λιακόπουλος, μετά το βήμα αυτό, το οποίο θα αναβαθμίσει και θα εξυγιάνει τους ROMA στο Αγρίνιο, θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο για την περιοχή του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, η τεχνική περιγραφή, ο τρόπος κατασκευής, μιας κατοικίας σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραχώρησε ο κ. Λιακόπουλος έχει ως εξής: Βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα εμβαδού 100,00 τ.μ. Φέρων οργανισμός α) Φέρουσα τοιχοποιία με υλικό 3Δ (Ρ160/120/Φ3) β) Εσωτερική τοιχοποιία με σιδηροκατασκευή και επένδυση με γυψοσανίδα γ) Στέγη με σιδηροκατασκευή και επένδυση πάνελ 3) Επικάλυψη του κενού της στέγης γυψοσανίδα εσωτερικά και τσιμεντοσανίδα εξωτερικά 4) Επιχρίσματα με εκτοξευόμενο κονίαμα εσωτερικά και εξωτερικά 5) Πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση με σωληνώσεις, πρίζες, διακόπτες και απλά φωτιστικά σώματα (λαμπτήρες) 6) Πλήρης υδραυλική εγκατάσταση εκτός σωληνώσεων θέρμανσης και ηλιακού θερμοσίφωνα 7) Τρεις πόρτες ανοιγόμενες εσωτερικές 8) Κουφώματα εξωτερικά 9) Ντουλάπια κουζίνας 10) Ντουλάπες υπνοδωματίων δίφυλλες 11) Στο μπάνιο νιπτήρας, λεκάνη με καζανάκι και κτιστή ντουζιέρα 12) Δάπεδα με κεραμικά πλακίδια (συμπεριλαμβάνονται και του λουτρού) 13) Χρωματισμοί εσωτερικοί και εξωτερικοί. Σημείωση: Δεν θα υπάρχει σύστημα ψύξης – θέρμανσης, περιβάλλοντας χώρος και οι συνδέσεις με ύδρευση – αποχέτευση – ΔΕΗ – ΟΤΕ κ.λ.π.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr