ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΗ οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη Real Group

Η οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη Real Group

Η οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη Real Group

Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» που εμφανίζεται για πρώτη φορά ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη Real Group.

Σε κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση συνδέει την επίθεση με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου και την αφιερώνει στον αναρχικό “τοξοβόλο”.

Όπως  τονίζεται χαρακτηριστικά:  “Η δράση μας στη Real Group είναι ολόψυχα αφιερωμένη στον αναρχικό απεργό πείνας και σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη που από τις 23/05 διεκδικεί το αυτονόητο: την αποφυλάκισή του, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του με βάση τους ίδιους τους νόμους του αστικού κράτους, τους οποίους δεν διστάζουν να κουρελιάσουν κάθε στιγμή τα καθίκια που βρίσκονται στους καλογυαλισμένους θρόνους της Εξουσίας (Εκτελεστικής-Δικαστικής)”.

Στο κείμενό της η οργάνωση αναφέρεται επίσης στον τραυματισμό της ηχολήπτριας, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

«Η δράση μας ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη (ή μη) ζωή», σημειώνει και αναφέρει ότι «για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία της εργαζόμενης ηχολήπτριας του κτηρίου λόγω της δολοφονικής αμέλειας των αφεντικών της να μην προνοήσουν για εύκολες διαφυγές του κτηρίου επαρκώς, θα ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη από την ίδια αποκλειστικά, λέγοντας απολογιστικά δημόσια και ταπεινά ότι σκοπός μας ήταν να γίνει μια συμβολική επίθεση».

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα ατόμων τοποθέτησε γκαζάκια στο κτίριο που στεγάζει Real FM και Real News τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Ιουλίου.

Πρόκειται για το κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι.

Πηγή: kathimerini.gr, thetoc.gr

Φωτιά στην Πεντέλη: Τρεις τραυματίες με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο Γεννηματάς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ