ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΟρεινός Βάλτος: Μάθημα με – 9 βαθμούς Κελσίου (!)

Ορεινός Βάλτος: Μάθημα με – 9 βαθμούς Κελσίου (!)

Ορεινός Βάλτος: Μάθημα με – 9 βαθμούς Κελσίου (!)

Ορεινός Βάλτος:  Μάθημα με – 9 βαθμούς Κελσίου (!)

Διαμαρτυρίες για την απόφαση να επιστρέψουν στο σχολείο με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν οι μαθητές στη Δημοτική Ενότητα Ινάχου

Τι αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας  Βαγγέλης Τσούκας

Αντιδράσεις προκάλεσε στην περιοχή του Βάλτου, στην Δ.Ε. Ινάχου συγκεκριμένα, το γεγονός ότι την Τετάρτη οι μαθητές της περιοχής, μαθητές κάθε ηλικίας μέχρι και Λυκείου επέστρεψαν στα θρανία για μάθημα με – 9 και – 6 βαθμούς Κελσίου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη με εξαίρεση το Δήμο Ξηρομέρου οι μαθητές σε όλη την Αιτωλοακαρνανία επέστρεψαν στις τάξεις τους.

Αν και υπήρχαν κάποιες διαφοροποιήσεις όπως αυτή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που αποφάσισε μεν την επιστροφή στις τάξεις, αλλά με έναρξη των μαθημάτων στις 10 το πρωί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

O Γενικός Γραμματέας της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αμφιλοχίας Βαγγέλης Τσούκας

Γονείς και φορείς της περιοχής εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την απόφαση αυτή, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αμφιλοχίας Βαγγέλης Τσούκας, οι μαθητές έκαναν κανονικά μάθημα τόσο την ημέρα εκείνη όσο και τις επόμενες, βάσει της απόφασης που ελήφθη από τον δήμο Αμφιλοχίας.

Ο κ. Τσούκας μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «οι συνθήκες που έγιναν τα μαθήματα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υποχρεωτικός εξαερισμός αιθουσών, καθιστούσε αδύνατη την μαθησιακή διαδικασία σε πολλά σχολεία του δήμου Αμφιλοχίας.

Ιδιαίτερα σε σχολεία της Δ.Ε. Ινάχου, στην περιοχή υπάρχουν δημοτικά, Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου την Τετάρτη στις 8:00 πμ, με την έναρξη των μαθημάτων δηλαδή, καταγράφηκαν οι εξής θερμοκρασίες:

Εμπεσός: -9 βαθμοί Κελσίου

Μαλαισιάδα: -6 βαθμοί Κελσίου

Χαλκιόπουλο: -6 βαθμοί Κελσίου

Ο δήμος Αμφιλοχίας θα έπρεπε να πάρει σοβαρά υπόψη του τα δεδομένα αυτά και σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και με τους Διευθυντές των σχολείων να αποφασίζει κατά περίπτωση είτε έναρξη του σχολικού ωραρίου 1 ή 2 ώρες αργότερα, είτε αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 294 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 22.362 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr