ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΟρεινή Ναυπακτία: O δήμος Ναυπακτίας απέναντι στα ακραία φαινόμενα

Ορεινή Ναυπακτία: O δήμος Ναυπακτίας απέναντι στα ακραία φαινόμενα

Ορεινή Ναυπακτία: O δήμος Ναυπακτίας απέναντι στα ακραία φαινόμενα

 O δήμος Ναυπακτίας είναι έτοιμος απέναντι στα ακραία φαινόμενα, να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της “Ελπίδας” που πλήττει από τα ανατολικά τη Χώρα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες-Κλειστή η Μακριά Ράχη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο του δήμου αποτελούν το κύριο πρόβλημα όσον αφορά την προσβασιμότητα,αλλά και την ασφάλεια των οδηγών.

Ο δήμος Ναυπακτίας και η πολιτική προστασία δηλώνουν έτοιμοι με τα μηχανήματα στο ρελαντί.

Ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο στην Περιφέρεια ώστε να συνδράμει στη ρίψη αλατιού στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή πάγου,κάτι που αναμένεται να κάνει ο δήμος στις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας και Πλατάνου από το απόγευμα

Τις επόμενες ώρες αναμένεται κατακόρφυφη πτώση του υδραργύρου και η ρίψη αλατιού ιδιαίτερα από τα 500 μέτρα και πάνω (Λιμνίστα-Παλαιόπυργος) κρίνεται επιβεβλημένη.

Για το λόγο αυτό και ο δήμος ζήτησε τη συνδρομή προς αυτή την κατεύθυνση και της Περιφέρειας,ενώ όσοι έχετε προγραμματίσει να κινηθείτε στο ορεινό οδικό δίκτυο,θα πρέπει απαραίτητα να έχετε στο αυτοκίνητό σας αντιολισθητικές αλυσίδες,να οδηγείτε με πολύ χαμηλές ταχύτητες,να ενημερώνεστε για την κατάσταση του δικτύου από τα αρμόδια όργανα(Τροχαία,δήμος) και να τηρείτε γενικά,όλα όσα προβλέπει ο κ.ο.κ.

Να σημειωθεί,ότι για λόγους ασφάλειας οδηγών και οχημάτων,ο δρόμος (δασικός) από τη Λιμνίστα μέχρι την Άνω Χώρα μέσω Μακριάς Ράχης θα πρέπει να αποφεύγεται.Για το λόγο αυτό,έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές πινακίδες.

Φώτο από Καταφύγιο Ορεινής Ναυπακτίας

Καταφύγιο Ναυπακτίας

nafpaktianews.gr

Αιτωλοακαρνανία – ΕΟΔΥ: Τα σημεία των δωρεάν rapid test την Κυριακή 23 Ιανουαρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr