ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟπαδική βία: Σήμερα οι ανακοινώνεις για την είσοδο στα γήπεδα – «Το ξέφραγο αμπέλι σταματάει»

Οπαδική βία: Σήμερα οι ανακοινώνεις για την είσοδο στα γήπεδα – «Το ξέφραγο αμπέλι σταματάει»

Οπαδική βία: Σήμερα οι ανακοινώνεις για την είσοδο στα γήπεδα – «Το ξέφραγο αμπέλι σταματάει»

Στις 11: 00 το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσουν τα μέτρα για την οπαδική βία.

Συγκεκριμένα θα παρουσιάσουν τα μέτρα για την είσοδο στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Βρούτσης: Το γήπεδο ξέφραγο αμπέλι σταματάει

«Το ξέφρενο αμπέλι γήπεδο σταματάει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των γηπέδων και τα νέα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

«Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό που εκκολάπτεται μέσα στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Εκεί όπου οργανώνεται η οπαδική συμπεριφορά, η ακραία. Από 13 Φεβρουαρίου -κι αυτό αφορά όλα τα αθλητικά, θα εφαρμοστεί ένας δρακόντειος νόμος – πλαίσιο, με πολύ αυστηρές κυρώσεις σε όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως «οι κυρώσεις θα είναι τέτοιες που όσοι παραβούν τον νόμο θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Αναφορικά με την τοποθέτηση και λειτουργία καμερών από τις 6 Μαρτίου συμπλήρωσε ότι «θα βλέπουν κάθε γωνία του γηπέδου ακόμη και τα αποδυτήρια», ενώ στάθηκε στην καινοτομία εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 9 Απριλίου: «όποιος μπαίνει στο γήπεδο θα ξέρουμε ποιος είναι, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του».

iefimerida.gr

Σελίδα στο Facebook και το Instagram απέκτησε ο Τομέας Πολιτισμού της Ι. Μητροπόλεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ