ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕίναι όντως πανέτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές;

Είναι όντως πανέτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές;

Είναι όντως πανέτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές;

Ποιο θα ήταν το κόμμα που θα φανταζόταν κανείς πως θα ήταν πανέτοιμο για τις επικείμενες εκλογές; Μα εκείνο που ζητά εκλογές από τη επόμενη μέρα κιόλας που τέλειωσαν οι προηγούμενες, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

Κι όμως, με χαρά ανακοινώθηκε προχθές ότι έχει καταρτιστεί το 75% των ψηφοδελτίων κι όλοι το γράψαμε ως κάτι το σημαντικό. Μια στιγμή, γιατί όχι το 100%; Τόσα χρόνια δεν εννοείται ότι θέλει αυτός ο χώρος εκλογές για να φύγει μια κυβέρνηση “επικίνδυνη κι αντιδημοκρατική”;

Το επιχείρημα “φταίει η ποσόστωση, ψάχνουμε γυναίκες” για ένα κόμμα φεμινιστικό και κινηματικό δεν θα έπρεπε να ισχύει. Για την ΝΔ που είναι πιο κοντά σε πιο παραδοσιακές και… πατριαρχικές δομές ίσως, εδώ όμως όχι. Και χρόνος υπήρχε άφθονος.

Για να δώσει κάποιος ερμηνεία με… βάθος θα πρέπει να ανατρέξει στην πολλές φορές διττή ψυχοσύνθεση της “Αριστεράς που θέλει να κυβερνά”. Μπορεί να θέλει αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει και την υπόσταση του κόμματος διαμαρτυρίας, κάτι που δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλη την Αριστερά, πλην ΚΚΕ ασφαλώς που είναι κάτι το διαφορετικό.

Για παράδειγμα, πόσοι από εκείνους που ήταν στο κέντρο της Αθήνας στις διαμαρτυρίες κατά τις επίσκεψης Μπλίνκεν και κρατούσαν τις κόκκινες σημαίες, ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα όχι λίγοι. Κι όμως, ο ηγέτης του κόμματος που θα ψηφίζουν μεθαύριο χθες είχε συνάντηση με τον Μπλίνκεν! Το ένα αναιρεί το άλλο; Όχι, στον διχασμένο κόσμο της Αριστεράς που μπορεί και να κυβερνά με το σύστημα αλλά και να το καταγγέλλει!

Ή, ας δούμε τι έγινε με τον Μπέο και το ΜεΡΑ25. Η Σοφία Σακοράφα ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ βράβευσε τον δήμαρχο Βόλου, τον είχε συναντήσει και πάλι το καλοκαίρι και λίγο αργότερα έβγαλε ανακοίνωση ο ίδιος ο Βαρουφάκης που τον έθαβε, αλλά και η Σακοράφα που είπε “μπορεί να τον βράβευσα αλλά είναι τραμπούκος και φασίστας”! Ίσως να φαίνεται σαν ψυχολογικό το θέμα (δεν χρειάζεται να πούμε τι απάντησε ο Μπέος…) αλλά είναι η μοίρα κάποιου που για να κάνει την επανάστασή του, πρέπει ταυτόχρονα να είναι και κοντά στα κέντρα που έχουν δύναμη.

Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι καθόλου περίεργο που δεν έχει βρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ όλους τους υποψηφίους του και μάλιστα που του λείπουν γυναίκες, όπου υποτίθεται πως έχει ένα προνομιακό πεδίο.

Μέχρι να βρεθούν οι τάσεις, να περάσουν από κόσκινο όσες και όσοι έχουν όρεξη και να αποκλειστούν οι πιο ακραίοι, χρειάζονται κάποια τέρμινα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πρόβλημα η ποσόστωση των γυναικών εκτός από προσβλητική

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ