ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΔιαμαρτυρία στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την Ομοσπονδία Κομμωτών- “Η παραοικονομία κάνει πάρτι” δηλώνει η πρόεδρος τους (εικόνες)

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την Ομοσπονδία Κομμωτών- “Η παραοικονομία κάνει πάρτι” δηλώνει η πρόεδρος τους (εικόνες)

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την Ομοσπονδία Κομμωτών- “Η παραοικονομία κάνει πάρτι” δηλώνει η πρόεδρος τους (εικόνες)

Νεότερη ενημέρωση: 

Ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης έφθασε λίγο πριν τις 12 στο Υπουργείο και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Εν τέλει, ως προς το σκέλος που αφορά τον έλεγχο των πελατών για το κατά πόσο έχουν εμβολιαστεί, νοσήσει ή υποβληθεί σε έλεγχο για COVID-19 από τους κομμωτές και κουρείς εντός των καταστημάτων τους οι εκπρόσωποί τους δεν έλαβαν ικανοποιητική απάντηση.

Θετική, ωστόσο, χαρακτηρίζεται η εξέλιξη σε ένα σοβαρό ζήτημα για τον κλάδο που αφορά την ανεξέλεγκτη διάθεση επαγγελματικών προϊόντων κομμωτικής,  η απαγόρευση της οποίας αποτελεί πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, για να “χτυπηθούν”  αθέμιτος ανταγωνισμός και παραοικονομία. Εφόσον υλοποιηθούν οι σχετικές δεσμεύσεις, η προμήθεια επαγγελματικών προϊόντων θα γίνεται μόνο με επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας και προαπαιτούμενο την ύπαρξη επαγγελματικού ΑΦΜ.

Πρώτη ενημέρωση: 

Αγανάκτηση για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σχετικά με την αναχαίτιση της πανδημίας εκφράζει η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε.) που προκήρυξε πανελλαδική απεργία για σήμερα  Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτήν  την ώρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης.  

Αρχικά επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα και οι Διοικήσεις  της Ομοσπονδίας και των μελών – σωματείων της από ολόκληρη τη χώρα ανέμεναν εκπρόσωποί τους να συναντηθούν με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Δείτε φωτογραφίες:

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του σωματείου Αγρινίου, Μαρία Σωτηροπούλου, ανέφερε στο sinidisi.gr ότι τα συγκεκριμένα μέτρα  πρόκειται να οδηγήσουν στην έξαρση του φαινομένου των κατ’ οίκον επισκέψεων ή επισκέψεων σε άλλους ιδιωτικούς χώρους. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού καθώς δεν θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως τηρούνται  με υπευθυνότητα από κουρεία και κομμωτήρια και παράλληλα θα δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του κλάδου. “Η παραοικονομία κάνει πάρτι με τα νέα μέτρα” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σωτηροπούλου και αυτό τονίζεται σε ένα από τα πανό των συγκεντρωμένων.

“Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργασίες κομμωτηρίου/ κουρείου να λαμβάνουν χώρα μόνο σε επαγγελματικούς χώρους κομμωτηρίων/ κουρείων, δεδομένου ότι μόνο οι χώροι αυτοί είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασφαλίζουν ότι οι συμπολίτες μας είναι περισσότερο προστατευμένοι από επαγγελματίες ειδικούς που εργάζονται σε χώρους που υπόκεινται σε υγειονομικούς ελέγχους”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ομοσπονδία.

Δεδομένης της ουσιαστικής τήρησης των μέτρων προστασίας. όπως τονίζεται, η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε.) ζητά εξαίρεση από μέτρο επίδειξης πιστοποιητικού  rapid ή PCR test.

Επιπλέον, επείγουσα χαρακτηρίζεται και η ανάγκη συνειδητοποίησης ότι χωρίς υποστηρικτικά μέτρα δεν θα αντέξει ο κλάδος των κομμωτηρίων και κουρείων αλλά και το σύνολο των επιχειρήσεων γι’ αυτό διατυπώνεται το αίτημα εφαρμογής ενός οργανωμένου πλαισίου στήριξης, με μέτρα όπως είναι: ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ,  νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

Μετακίνηση εκτός νομού: Η μεγάλη αλλαγή στα νέα μέτρα, τι ισχύει για τους ανήλικους

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr