ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ομογενής της Αμερικής δίνει 1.000 ευρώ στον πρώτο της Παιδαγωγικής Σχολής

Αγρίνιο: Ομογενής της Αμερικής δίνει 1.000 ευρώ στον πρώτο της Παιδαγωγικής Σχολής

Αγρίνιο: Ομογενής της Αμερικής δίνει 1.000 ευρώ στον πρώτο της Παιδαγωγικής Σχολής

Ο άνθρωπος πίσω από το βραβείο στους δασκάλους του μέλλοντος. Ο ομογενής Δημήτρης Γκουρνέλος που ζει στην Αμερική είναι ο άνθρωπος που επί 11χρόνια δίνει 1.000 ευρώ σε όποιον μαθητή από το Δήμο Αγρινίου εισάγεται πρώτος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  

Κίνητρο ανάπτυξης της ευγενούς άμιλλας των μαθητών. Από παλιότερες εποχές έχουμε ακούσει όλοι πως είχαν καθιερωθεί διάφορα βραβεία ανά την Ελλάδα με αντίστοιχα χρηματικά, κυρίως, έπαθλα, από ανθρώπους που διέπρεψαν σε διάφορες θέσεις της κοινωνικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής ζωής, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για την στήριξη του τόπου τους, στον οποίο οι περισσότεροι φοίτησαν και κυρίως αγάπησαν.

Τα τελευταία 10χρόνια στο Αγρίνιο δίδεται ένα βραβείο που είναι αφιερωμένο στον έλληνα δάσκαλο.

Φέτος όμως την 11η χρονιά ο δωρητής γνωστοποίησε το ονοματεπώνυμο του. Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Δημήτρης Θ. Γκουρνέλος, ζει μόνιμα στην Αμερική έχει οικογένεια εκεί, δύο παιδιά την Ελένη και τον Θεόδωρο, και θέλησε να θεσπίσει το χρηματικό αυτό βραβείο για τον εκάστοτε αριστούχο που θα γίνει δάσκαλος, ως φόρο τιμής στους δασκάλους και το λειτούργημά τους.

Το βραβείο δίνεται στον μαθητή που αποφοίτησε από δημόσιο λύκειο του Δήμου Αγρινίου, συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ελληνικού Πανεπιστημίου.

Φέτος, που είναι η ενδέκατη χρονιά που δίνεται το χρηματικό αυτό βραβείο αυτό, το έλαβε μαθήτρια που ήταν από το 3 ΓΕΛ Αγρινίου.

Ο Δημήτρης Γκουρνέλος είναι πλέον συνταξιούχος Πυρηνικός Μηχανικός, ο οποίος σπούδασε και εργάστηκε στις ΗΠΑ στον τομέα της ειρηνικής πυρηνικής τεχνολογίας.

Ο κ. Γκουρνέλος που αποφοίτησε από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου αναχώρησε απευθείας μετά την αποφοίτησή του για την Αμερική το 1960, σπούδασε στο ΜΙΤ στη Βοστόνη και από την πρώτη στιγμή φέρει μέσα του το Αγρίνιο και την αγάπη για τον τόπο του, όπως επίσης αγαπά τους δασκάλους που μεταλαμπαδεύουν στους μαθητές τις γνώσεις τους.

Αυτά τον οδήγησαν να θεσπίσει το βραβείο αυτό. Ευχαρίστηση του κ. Γκουρνέλου είναι να μαθαίνει την Ελλάδα με καλούς εκπαιδευτικούς.

Το όνομα του εκάστοτε μαθητή που βραβεύεται γίνεται γνωστό από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τα δημόσια λύκεια του Δήμου Αγρινίου. Το βραβείο απονέμεται στην μαθήτρια ή τον μαθητή από την Διεύθυνση του σχολείου στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι μαθητές που το κέρδισαν το έβλεπαν ως αναγνώριση του κόπου τους, ενώ παράλληλα για πολλούς αποτελούσε σημαντικό βοήθημα για το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Η πράξη του κ. Γκουρνέλου αποτελεί μεγάλη τιμή για το εκάστοτε μαθητή, το εκάστοτε σχολείο και φυσικά για την τοπική κοινωνία, καθώς μέσω της ενέργειας αυτής  τιμά τον τόπο και δείχνει το πραγματικό του ενδιαφέρον για την προαγωγή και εξέλιξη της εκπαίδευσης. Είναι μια έμπρακτη στήριξη του δημόσιου σχολείου που επιτελεί σωστά το ρόλο του και παρέχει δωρεάν μόρφωση, παιδεία και ήθος στη νέα γενιά.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Τιμάται η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ