ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ «Όμικρον» θα κρίνει τα πάντα

Η «Όμικρον» θα κρίνει τα πάντα

Η «Όμικρον» θα κρίνει τα πάντα

Η «Όμικρον» θα κρίνει τα πάντα

Πολλά λέγονται για τη νοσηρότητα και τη θνητότητα της  μετάλλαξης «Όμικρον». Μια απολύτως ξεκάθαρη εικόνα δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη.

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι η «Όμικρον» θα κρίνει τις αποφάσεις του επόμενου διαστήματος για τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Υπάρχουν πράγματι κάποια δείγματα από μελέτες στη Βρετανία, που μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως η «Όμικρον» δεν θα γεμίσει τα νοσοκομεία.

Πάντως όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ χθες δεν είναι τόσο αισιόδοξα.

Ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι από την ανάλυση δειγμάτων σε Πάτρα, Θεσσαλία, Κρήτη, Αττική και Θεσσαλονίκη προκύπτει πως ο μέσος όρος κρουσμάτων μετάλλαξης Όμικρον είναι κοντά στο 70%.

Τις τελευταίες ημέρες το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής είναι από την μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ακόμη. Ωστόσο εκτίμησε ότι η νοσηρότητα με την «Όμικρον» είναι χαμηλότερη και πως το ίδιο συμβαίνει και με τη θνητότητα, συγκριτικά με άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Μένει να δούμε, καθώς οι αντοχές του συστήματος υγείας δεν είναι πολλές. Και όταν τα κρούσματα μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες ακόμη τα πράγματα παραμένουν πολύ ρευστά…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η Μεσοχώρα επιχείρημα για την απολιγνιτοποίηση (η οποία όμως παρατείνεται;)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr