ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΟμαλή έναρξη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ομαλή έναρξη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ήπια αποδείχθηκε η πρώτη επαφή των εξεταζομένων μαθητών με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εξετάστηκαν στο απόσπασμα του Αιτωλικιώτη Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «Ο Σύγχρονος Άνθρωπος» που σχετίζονταν με τον ανθρωπισμό. Η αγωνία όμως τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους γονείς ήταν αρκετά μεγάλη. Τι δηλώνουν εξεταζόμενοι και γονείς

Το «βάπτισμα του πυρός» πήραν χθες οι μαθητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και 1682 μαθητές στην Αιτωλ/νία, που εξετάστηκαν στο απόσπασμα του Αιτωλικιώτη Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «Ο Σύγχρονος Άνθρωπος» που αναφέρονταν στην έννοια του ανθρωπισμού. Το θέμα της έκθεσης αφορούσε το έλλειμμα του ανθρωπισμού στην εποχή μας και τους τρόπους δράσης για τον περιορισμό του φαινομένου αυτού. Η εκπομπή των θεμάτων έγινε όπως όρισε το υπουργείο, στις 9:00 το πρωί και οι εξεταζόμενοι μαθητές στο Αγρίνιο ξεκίνησαν την γραπτή εξέτασή τους περίπου 15 λεπτά αργότερα. Συνολικά, μέσα από την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων διεκδικούν την εισαγωγή τους 105 χιλιάδες μαθητές σε 72 χιλιάδες θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στις διαδικασίες εκπομπής των θεμάτων από το υπουργείο και της εξέτασης των μαθητών, δεν προέκυψαν σοβαρά προβλήματα, ενώ οι μαθητές το είχαν διδαχθεί το θέμα, τόσο στα σχολεία όσο και σε αρκετά φροντιστήρια. Οι εξεταζόμενοι  εξάντλησαν το περιθώριο που είχαν στον χρόνο, σύμφωνα με αρκετούς επιτηρητές και ήταν σχεδόν χαλαροί.
Στις 8:30 π.μ. είχαν μπει στις αίθουσες αν και ήταν στα εξεταστικά κέντρα από τις 8:00. Ανάμεσα στους 1682 εξεταζόμενους μαθητές στην Αιτωλ/νία υπήρχαν και από τα ΕΠΑΛ στην ομάδα Α΄ 15 μαθητές και στην ομάδα Β΄ 508 μαθητές.
Αύριο οι μαθητές θα εξεταστούν στην Βιολογία, την Φυσική, τα Μαθηματικά – Στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Kων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr