ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία λήψης των οργάνων του 19χρονου Αγρινιώτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία λήψης των οργάνων του 19χρονου Αγρινιώτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία λήψης των οργάνων του 19χρονου Αγρινιώτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο της Άρτας η διαδικασία λήψης των οργάνων του 19χρονου Γρηγόρη, θύματος του τροχαίου στην οδό Πατριάρχου Καλλινίκου Β’, παράλληλη της Περιμετρικής Οδού Αγρινίου, το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου του 2022. 

Οι γονείς του άτυχου Γρηγόρη που οδηγούσε το μοιραίο βράδυ το αυτοκίνητο αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να δώσουν ζωή σε άλλους τέσσερις ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τρείς ιατρικές ομάδες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα βρέθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν και να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση της καρδιάς, των νεφρών και του ήπατος, διαδικασία που ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η ομάδα από το Ωνάσειο μετέβη στην Άρτα όπου νοσηλεύονταν ο 19χρονος Γρηγόρης για την λήψη της καρδιάς, η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη για το ήπαρ και ένα νεφρό, και τέλος η ομάδα από τα Γιάννενα για τη λήψη του άλλου νεφρού, του 19χρονου.

Ο 19χρονος έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές και άλλες κακώσεις και είχε κριθεί επιβεβλημένη η διασωλήνωση του λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Δεδομένου ότι η λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχει ανασταλεί η διακομιδή σε άλλη νοσηλευτική μονάδα με ελεύθερη κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αποτελούσε και μονόδρομο και γι αυτό ο 19χρονος Γρηγόρης βρέθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Άρτας.

Νύχτα εμπρησμών στο Αγρίνιο – Στις φλόγες 6 κάδοι απορριμμάτων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ