ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ ΟΛΜΕ «απέδρασε» από την ορθογραφία

Η ΟΛΜΕ «απέδρασε» από την ορθογραφία

Η ΟΛΜΕ «απέδρασε» από την ορθογραφία

Το ανορθόγραφο πανό με το «απέσυρε τώρα» των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έγινε viral. Δυστυχώς δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υπηρετούν δυστυχώς και αγράμματοι. Το χειρότερο από όλα όμως, είναι ότι αυτή η δράκα των συνδικαλιστών που έχει καθίσει στο σβέρκο της Παιδείας στην κυριολεξία, αρνούμενη την οποιαδήποτε αλλαγή έχει προωθηθεί κατά καιρούς από οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιοδήποτε Υπουργό. Αυτή η άρνηση είναι μάλιστα διαχρονικά διακομματική. Όπως και η αμορφωσιά. Νεοδημοκράτες, πασόκοι, συριζαίοι, κουκουέδες, όλοι οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί αρνούνται μονίμως τα πάντα.

Και φυσικά δεν προτείνουν τίποτα. Και αν προτείνουν κάτι θα είναι σχεδόν ουτοπικό. Και φυσικά οι αντιδράσεις τους για την κάμερα στις τάξεις και τα οn-line μαθήματα έχει απλώς ως πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα, ο καυγάς γίνεται για την ανεπάρκειά τους. Δεν χρειάζεται όμως κάμερα για να φανεί η ανεπάρκειά τους, αρκεί κανείς να παρατηρήσει τις ανορθογραφίες και τις ασυνταξίες στα πανό και στις ανακοινώσεις τους.

Φυσικά υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα και πολλοί άξιοι και μορφωμένοι εκπαιδευτικοί, άνθρωποι φιλότιμοι και που φυσικά δεν φοβούνται την αξιολόγηση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι δυστυχώς η «σιωπηρή» πλειοψηφία. Και ίσως είναι πια καιρός να πάψουν να είναι «σιωπηροί» και να αρνηθούν να τους εκπροσωπούν τέτοιοι τύποι…

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr