ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΟλικές αρθροπλαστικές στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Τα πλεονεκτήματα των νεωτέρων τεχνικών

Ολικές αρθροπλαστικές στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Τα πλεονεκτήματα των νεωτέρων τεχνικών

Ολικές αρθροπλαστικές στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Τα πλεονεκτήματα των νεωτέρων τεχνικών

Ολικές αρθροπλαστικές με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και πολλαπλά οφέλη για τους πάσχοντες πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής της νοσηλευτικής μονάδας, Αθανάσιος Παπαπάνος, με αφορμή ενδονοσοκομειακή παρουσίαση των σύγχρονων πρωτοκόλλων για τις αρθροπλαστικές παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί επέμβαση αντιμετώπισης του αρθριτικού πόνου στην περιοχή του γόνατος.

Πραγματοποιείται με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό λόγω του σταθερά επιτυχημένου αποτελέσματος, του αυξημένου προσδόκιμου επιβίωσης και των λειτουργικών απαιτήσεων των ηλικιωμένων καθώς και του αυξημένου ποσοστού των νεώτερων ηλικιακά ασθενών οι οποίοι δεν αποδέχονται την αναπηρία της αρθρίτιδας.

Κατά την επέμβαση γίνεται ανακατασκευή της αρθριτικής άρθρωσης του γόνατος με αντικατάσταση των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών που αδυνατούν να εκτελέσουν την κίνηση της άρθρωσης από προθέσεις, δηλαδή εμφυτεύματα με μεταλλικές επιφάνειες.

Η πλέον σύγχρονη τάση στην αρθροπλαστική του γόνατος αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία αιχμής της εποχής μας και αφορά στην εφαρμογή των υλικών με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Νavigated Surgery). Η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, έχει τεράστια σημασία ώστε η αρθροπλαστική που θα πραγματοποιηθεί να προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στη φυσιολογική άρθρωση του ασθενούς και να μεγιστοποιηθεί σε βάθος χρόνου η βιωσιμότητα των εμφυτεύσιμων υλικών.  Με τον τρόπο αυτό προσδίδεται στη επέμβαση εξαιρετική ακρίβεια, αποτελεσματικότητα, επαναληψιμότητα, εξαιρετική εξισορρόπηση των μαλακών μορίων και αποτελέσματα βασιζόμενα σε δεδομένα. Επιπρόσθετα ελαχιστοποιεί το μήκος της τομής και τη διατάραξη των μαλακών μορίων.

Οι τεχνικές με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε συνδυασμό με νέα πρωτόκολλα αναισθησίας, αναλγησίας, φυσικοθεραπείας και ταχείας ανάρρωσης (rapid recovery – fast track) έχουν ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και την άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, μειώνοντας κατά συνέπεια σημαντικά τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως θρομβώσεις φλεβών των κάτω άκρων λόγω ακινησίας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο και επιτυγχάνεται ταχεία επάνοδος του ασθενούς στην καθημερινότητα, έχοντας πλήρη αυτονομία και χωρίς να εξαρτάται από την υποστήριξη του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου παρακολουθεί ανελλιπώς και εφαρμόζει τα σύγχρονα πρωτόκολλα για τις αρθροπλαστικές. Στα πλαίσια της ενημέρωσης για την εφαρμογή αυτών των νεώτερων τεχνικών στην αρθροπλαστική γόνατος σε ενδονοσοκομειακή παρουσίαση (Πέμπτη 29-09-2022 και Παρασκευή 30-09-2022) και σταπλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης παρουσιάζονται ο τρόπος και τα αποτελέσματα της χειρουργικής αντιμετώπισης του αρθριτικού γόνατος μεπλοήγηση, εκτός των άλλων, και με το υπερσύχρονο σύστημα πλοήγησης NAV3i.

Φεστιβάλ για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας για πρώτη φορά στην Πάτρα – Στο τραπέζι “Σχέδιο Απόδρασης”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ