‘Ολγα Κεφαλογιάννη – ελληνικό κρασί: Διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στρατηγικός στόχος του υπουργείου Τουρισμού

Το ελληνικό κρασί αποτελεί πλέον διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού, δήλωσε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη κατά…

4733055-scaled-1

Το ελληνικό κρασί αποτελεί πλέον διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού, δήλωσε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή της στην 30ή έκθεση Ελληνικού Κρασιού «Οινόραμα». Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 250 εκθέτες με 2.500 κρασιά και αποστάγματα, σηματοδοτεί την επιτυχή προσπάθεια των Ελλήνων οινοποιών να αναδείξουν τις ελληνικές ποικιλίες και να δημιουργήσουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά.

Στη συζήτηση με Έλληνες Οινοποιούς η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η προώθηση του οινοτουρισμού αποτελεί στρατηγικό στόχο για το υπουργείο Τουρισμού. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 2014, κατά την πρώτη θητεία της στο υπουργείο Τουρισμού, θεσμοθετήθηκε νομοθετικά ο οινοτουρισμός ως ειδική μορφή τουρισμού. Αλλά και τώρα, πρόσθεσε η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, αναγνωρίζοντας τη ραγδαία ανάπτυξη του οινοτουρισμού δημιουργήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού με σκοπό τον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στη χώρα μας.

Είναι μια μορφή θεματικού τουρισμού, τόνισε η υπουργός και βοηθά τον επισκέπτη να εμπλουτίσει την εμπειρία του και να έρθει σε επαφή με τον τόπο μέσα από τα κρασιά, την ιστορία τους αλλά και τους ανθρώπους τους. Είναι ένα απολύτως εξειδικευμένο κομμάτι του τουρισμού, κατέληξε η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, που αναπτύσσεται διεθνώς και συνδυάζει τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα, με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης και ξενάγησης στις οινοποιητικές ή και οινοπαραγωγικές εγκαταστάσεις. Στη φετινή έκθεση τιμάται ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου για τα 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του ως κεντρικού κλαδικού οργάνου της έκθεσης «Οινόραμα». Την υπουργό υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιάννης Βογιατζής και η πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου κ. Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Η κ. Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά από όλη την Ελλάδα και να γνωρίσει από κοντά τους Έλληνες Οινοποιούς.