ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΟκτώ θεματικοί άξονες με τον πολίτη στο επίκεντρο του προγράμματος του συνδυασμού του Απ. Κατσιφάρα για την περίοδο 2014-2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Οκτώ θεματικοί άξονες με τον πολίτη στο επίκεντρο του προγράμματος του συνδυασμού του Απ. Κατσιφάρα για την περίοδο 2014-2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εξαρχής, ο συνδυασμός του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία μιας Περιφέρειας, η οποία θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών, που θα προασπίζει και θα επεκτείνει τα δικαιώματα των πολιτών.
Με αυτές ακριβώς τις σκέψεις, τις ανάγκες και κυρίως τις ηθικές αρχές, δημιουργήθηκε και το Πρόγραμμα του συνδυασμού του Απόστολου Κατσιφάρα για την περίοδο 2014-2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Χθες δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού  HYPERLINK “http://www.dikaiomastinproodo.gr” www.dikaiomastinproodo.gr, όπου εκεί μπορεί να το βρει κάθε πολίτης είτε συνολικά, είτε διασπασμένο στους οκτώ θεματικούς άξονες, από τους οποίους και απαρτίζεται το πρόγραμμα.
Στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μπορείτε να βρείτε ταξινομημένες όλες τις πληροφορίες γύρω από την δραστηριότητα του συνδυασμού μας, την προεκλογική μας κίνηση, τις προγραμματικές μας θέσεις και την πολιτική μας πρόταση για την Δυτική Ελλάδα της επόμενης πενταετίας. Εδώ θα βρείτε το πλήρες πρόγραμμα μας, το οποίο δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή. Και από εδώ θα έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης του συνδυασμού μας.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» στην Πάτρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Ιωάννης Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στους θεματικούς άξονες, από τους οποίους και απαρτίζεται το πρόγραμμα 2014-2019.

Συγκεκριμένα:
Αειφόρος περιβαλλοντικός και χωρικός σχεδιασμός: Προστατεύουμε την κληρονομιά μας – Σχεδιάζουμε το μέλλον μας, για ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.
Οικονομική Ανάπτυξη και Απασχόληση: Σχεδιάζουμε την Οικονομική Ανάπτυξη και την τόνωση της Απασχόλησης. Προωθούμε τη διαφανή διαχείριση ενισχύσεων επιχειρήσεων.
Καθημερινότητα του Πολίτη: Σχεδιάσαμε μαζί την δράση της επόμενης πενταετίας. Αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για την βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη στη Δυτική Ελλάδα. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα πνοής για τη Δυτική Ελλάδα. Αξιοποιούμε νέα εργαλεία και νέες πηγές.
Αγροτικός και Αγροδιατροφικός Σχεδιασμός: Εμπλουτίζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές δράσεις του ολοκληρωμένου περιφερειακού μας σχεδιασμού για την αναβάθμιση του αγροτικού και αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας.
Τουριστική Ανάπτυξη και Πολιτισμός: Αναπτύσσουμε και προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Ελλάδας. Ενισχύουμε τις τουριστικές υποδομές και επιχειρήσεις. Αναδεικνύουμε τον Ιστορικό Πολιτισμό της Δυτικής Ελλάδας. Σχεδιάζουμε στοχευμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Κοινωνικές Δομές, Υγεία, Ρατσισμός και Εθελοντισμός: Αναβαθμίζουμε τις Κοινωνικές Δομές και τις Δομές Υγείας. Ρατσισμός, Πολιτική για τους ΡΟΜΑ. Πολιτικές για τον εθελοντισμό.
Διαφάνεια και Δημόσια Λογοδοσία: Εφαρμόσαμε σε κάθε μας πράξη τη διαφάνεια και τη δημόσια λογοδοσία. Διαφάνεια στη διαχείριση πόρων. Ο πολίτης της Δυτικής Ελλάδας στο επίκεντρο. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες.
Ευρωπαϊκές και Διεθνές Εξελίξεις: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο κέντρο των εθνικών και ευρωπαϊκών εξελίξεων. Ισχυρή φωνή – Συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις και ενώσεις.

«Τρεισήμισι χρόνια μετά τις εκλογές του 2010 η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατάφερε, παρά την δυσμενή συγκυρία και την υφεσιακή τροχιά της χώρας, ν’ αφήσει το δημιουργικό αποτύπωμα της και να χαράξει μια σαφή και συγκροτημένη πορεία αξιοποίησης των πολλών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Δεν έγιναν όλα. Έγιναν, όμως, πάρα πολλά» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr