Οινιάδες: Επαφές του νέου δημάρχου με ομολόγους του από την αδελφοποιημένη πόλη του Lawrence

Η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη φιλοξενείται σήμερα στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών υπό την επιμέλεια ομάδας σπουδαστών της σχολής Καλών Τεχνών με τους καθηγητές τους από το Πανεπιστήμιο του ΚΑΝΣΑΣ.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, που επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια στα πλαίσια της αδελφοποίησης του δήμου της πόλης Lawrence του Κάνσας με τον πρώην δήμο Οινιαδών, την πρωτοβουλία της οποίας είχε υλοποιήσει ο τότε Δήμαρχος κ. Αντώνης Αλετράς.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας αυτής ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κώστας Λύρος είχε συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Lawrence κ. Bob Schumm, o oποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του κα Sandra Schumm καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, όσο και με τον καθηγητή του πανεπιστημίου θεάτρου κ. Dennis Christilles, Όπως ο ίδιος τόνισε στην ομήγυρη, που  πλαισίωσαν την συνάντηση σε ένδειξη καλής φιλοξενίας και τιμής παρουσία και του κ.Αλετρά, ανεπιφύλακτα τέτοιες δράσεις προάγουν τον πολιτισμό, προβάλουν τον τόπο μας και ενισχύουν την εξωστρέφεια.

Αμοιβαία και ένθερμη ήταν η διάθεση μεταξύ και των δύο δημάρχων των αδελφοποιημένων Δήμων, όχι μόνο να συνεχιστεί αυτή η παράδοση, αλλά να ενταθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις των πόλεων  και να επεκταθούν και σε άλλες δράσεις.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος της Νεμέας Κώστας Φρούριος καθώς η σύζυγος του κατάγεται από το Νεοχώρι.

aixmi-news.gr

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό στην Ηγουμενίτσα – Σταμάτησε στην ΛΕΑ και τον παρέσυρε νταλίκα