ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο – Οικόπεδο των πρώην αποθηκών Ηλιού: Θα… κουρευτεί και θα σπαρθεί για πράσινο (εικόνες)

Αγρίνιο – Οικόπεδο των πρώην αποθηκών Ηλιού: Θα… κουρευτεί και θα σπαρθεί για πράσινο (εικόνες)

Αγρίνιο – Οικόπεδο των πρώην αποθηκών Ηλιού: Θα… κουρευτεί και θα σπαρθεί για πράσινο (εικόνες)

Οικόπεδο των πρώην αποθηκών Ηλιού: Θα… κουρευτεί και θα σπαρθεί για πράσινο σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”. Αναμένεται το δημοτικό συμβούλιο για την τύχη του

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μετά την κατεδάφιση του ιστορικού κτηρίου των καπναποθηκών Ηλιού ήταν αναμενόμενη μια χρονική καθυστέρηση για το επόμενο βήμα. Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η «Σ», το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος είναι περίπλοκο και περνά και μέσα από δικαστήρια, αλλά παραμένει το ερώτημα για το πώς θα αξιοποιηθεί ο εν λόγω χώρος.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η… φύση δεν σταματά κι έχει την δική της εξέλιξη, τα χόρτα θεριεύουν και τα μέρη που μένουν αφρόντιστα μέσα στις πόλεις τείνουν να γίνουν ζούγκλες. Πολλοί αναγνώστες κι επισκέπτες του sinidisi.gr επικοινώνησαν για να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις εικόνες που υπάρχουν στις φωτογραφίες, κυρίως γιατί βλέπουν και μια «βαριά» περίφραξη που θα χρειαστούν έργα για να αποκολληθεί την στιγμή που δεν καταγράφεται άλλη δραστηριότητα.

Μέχρι να παρθεί απόφαση… φροντίδα και σπορά πρασίνου

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Σ» εξηγεί όλα τα «βήματα» που πρέπει να γίνουν αναγνωρίζοντας πως χρειάζονται παρεμβάσεις διότι πρόκειται για ένα σημείο που μπορεί να αναβαθμίσει μια ολόκληρη περιοχή. Δίνει μάλιστα και μια είδηση…

Όπως εξηγεί, μετά την κατεδάφιση έχει στρώθηκε χώμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρύθμισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά θα πρέπει να είναι όλοι προετοιμασμένοι ότι το ξεκαθάρισμα θα αργήσει, διότι εκκρεμούν δικαστήρια. Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει ότι τέτοια εποχή προκύπτουν εικόνες σαν αυτές που αναφέρονται στο ρεπορτάζ και ο χώρος προς το παρόν δεν μπορεί να αλλάξει και θα παραμείνει ως έχει με τη φροντίδα του Δήμου.

«Θα ακολουθήσουν διαδικασίες τροποποίησης σχεδίου πόλης. Όπως έχουμε ξαναπεί θα μετατραπεί σε κοινόχρηστος χώρο ή κοινωφελή χώρο με κάποια χρήση. Όλες οι εισηγήσεις τείνουν στο να γίνει χώρος πρασίνου, πρέπει όμως την απόφαση να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Για την περίφραξη πρέπει να πούμε στους δημότες ότι δείχνει μόνιμη, γιατί είναι στάνταρντ και μπαίνει με ειδική εργολαβία, ανάλογες υπάρχουν και αλλού σε μέρη που χρήσουν προσοχής. Η περίφραξη τέτοιου τύπου είναι αναγκαία γιατί αλλιώς ο χώρος θα μετατραπεί σε αυθαίρετο πάρκινγκ», εξηγεί ο κ. Τζιώλης.

Ο δήμος Αγρινίου είχε εξηγήσει πριν από μήνες ότι η διαδικασία της τροποποίησης ξεκινάει με πρόταση από την αρμόδια υπηρεσία, την Πολεοδομία δηλαδή, συνεχίζει «περνώντας» από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Επιτροπή Σχεδίου Πόλης και τελικά θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο πως θα αξιοποιηθεί ο χώρος. «Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο επεξεργασίας από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να κάνει την ανάλογη εισήγηση. Στην πρόταση υπάρχει επίσης και το σενάριο του κοινωφελούς χώρου, που σημαίνει πως το δημοτικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει για τη μετατροπή του σε κοινωφελή χώρο αυτό θα σημαίνει πως μπορεί να γίνει στο σημείο λ.χ. ένα σχολείο, αλλά επαναλαμβάνω η εισήγηση είναι για χώρο πρασίνου», είχαν αναφέρει από τον δήμο.

«Αν πρέπει να πούμε κάτι νεότερο για τους δημότες είναι πως ο χώρος θα καθαριστεί από τα ψηλά χόρτα και τα άλλα φυτά που αναπτύσσονται πριν ξεραθούν ενόψει καλοκαιριού και στην συνέχεια θα σπαρθεί το οικόπεδο για την ανάπτυξη πρασίνου που θα ποτίζεται και θα συντηρείται μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση για το τι θα γίνει στο σημείο», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου.

Ουδέν νεότερον και για τις καπναποθήκες Παπαστράτου

Για τις καπναποθήκες Παπαστράτου τα δεδομένα παραμένουν ως είχαν μέχρι πρόσφατα. Όταν από το δήμο είχαν δηλώσει στην «Σ» ότι «το παλιό κτήριο των καπναποθηκών έχει έρθει στην κυριότητα του Δήμου Αγρινίου, ενώ το τσιμεντένιο είναι από παλιότερα στην ιδιοκτησία του Δήμου. Ήδη ο Δήμος έχει ως στρατηγική την αξιοποίηση των κτηρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών του έχει εγγραφεί κωδικός για την ανάθεση μελετών. Με την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ θα ενταχθεί ή θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εξαρτάται ποιο θα συμφέρει περισσότερο για την αξιοποίηση».

 

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Θέρμο – Ξηρόμερο: «Συγκοινωνούντα δοχεία» κλιματική αλλαγή και μείωση του πληθυσμού

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ