ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟικογένειες από το Αγρίνιο ζήτησαν να φιλοξενήσουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία

Οικογένειες από το Αγρίνιο ζήτησαν να φιλοξενήσουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία

Οικογένειες από το Αγρίνιο ζήτησαν να φιλοξενήσουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία

Τη διάθεση να απαλύνουν τον πόνο του “ξεριζωμού” σε ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία έχουν ήδη εκφράσει δύο οικογένειες από το Αγρίνιο.

Οι συγκεκριμένες οικογένειες  διατύπωσαν αίτημα να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους παιδιά που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει, από τη μια μέρα στην άλλη, μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr οι οικογένειες  ζήτησαν να αναλάβουν τη φιλοξενία παιδιών που δεν συνοδεύονται από συγγενικά τους πρόσωπα και να επωμιστούν ό,τι συνεπάγεται η φροντίδα τους.

Αγρίνιο ασυνόδευτα παιδιά Ουκρανία

Προετοιμάζεται ο Δήμος

Από την πλευρά του, ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου Αγρινίου έχει επαφές με το Υπουργείο Μετανάστευσης και όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς, προκειμένου να διαθέσει για φιλοξενία τις δομές που διατηρεί (Αστέγων, Φιλοξενίας Γυναικών).

Όπως πληροφορούμαστε, έχει ήδη υπάρξει διερευνητικό αίτημα για φιλοξενία τριών γυναικών και ενός παιδιού από την Ουκρανία.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής η άφιξη στην Ελλάδα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο εύκολη θα είναι η μετακίνηση πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε σημεία της χώρας, όπως το Αγρίνιο.

Πάντως, τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

“Παναγία Ελεούσα”: Το ιστορικό εργαστήριο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ιερόθεος

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ