ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι υποκλοπές δεν κάνουν τόσο… γκελ στον κόσμο

Οι υποκλοπές δεν κάνουν τόσο… γκελ στον κόσμο

Οι υποκλοπές δεν κάνουν τόσο… γκελ στον κόσμο

Οι υποκλοπές δεν κάνουν τόσο… γκελ στον κόσμο

Η υπόθεση των υποκλοπών που θα ξεκινήσει αύριο να συζητείται στη Βουλή και θα ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο είναι αμφίβολα μια σοβαρή υπόθεση. Όμως οι υποκλοπές είναι δυστυχώς μια σχεδόν περιοδική ασθένεια ακόμη και στις καλύτερες δημοκρατίες (βλέπε Watergate HΠΑ).

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τις υποκλοπές ως σοβαρό θεσμικό πρόβλημα που πλήττει τη δημοκρατία.

Σωστό είναι αυτό, αλλά όταν κάποιος πολιτικός το λέει αυτό, με τέτοιο ύφος που προσπαθεί να πείσει ότι είναι ο καλύτερος υπερασπιστής της δημοκρατίας, τότε μάλλον δεν συγκινεί…. Οι πολίτες σήμερα δίνουν περισσότερη σημασία σε θέματα όπως ο πληθωρισμός, οι λογαριασμοί του ρεύματος και γενικότερα η ακρίβεια.

Γιατί ανέκαθεν αυτό είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο ψηφίζει ο κόσμος (καλώς ή κακώς). Επομένως όποιος ποντάρει υπερβολικά στο να αποκτήσει πολιτικά οφέλη από την υπόθεση των υποκλοπών, ίσως στο τέλος απογοητευτεί. Καλή και άγια είναι η δημοκρατία (και δη μια υγιής δημοκρατία), αλλά δεν μπαίνει στην κατσαρόλα…

Και με το επίπεδο που γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα, η υπόθεση στους περισσότερους θα δώσει την αίσθηση ότι την ώρα που κοινωνία στενάζει, το πολιτικό σύστημα ψάχνει να βρει τους ωτακουστές του…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Από την επιφυλακή για τις φωτιές στην επιφυλακή για τις πλημμύρες

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ