ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι υπερπτήσεις είναι ή δεν είναι παραβίαση συνόρων;

Οι υπερπτήσεις είναι ή δεν είναι παραβίαση συνόρων;

Οι υπερπτήσεις είναι ή δεν είναι παραβίαση συνόρων;

Οι υπερπτήσεις είναι ή δεν είναι παραβίαση συνόρων;

Ως σαφές μήνυμα προς την Τουρκία εκτιμήθηκε η αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Πρωθυπουργού. Εμείς όμως έχουμε την απορία αν οι υπερπτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά είναι ή δεν είναι παραβίαση συνόρων.

Και δεν μιλάμε για τα Ίμια ή την  Κανδελιούσα, αλλά για τη Σάμο και τη Λέσβο; Για τα μεγάλα κατοικημένα νησιά υποτίθεται ότι έχουμε και κάλυψη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με το καθεστώς τους…. Ή μήπως δεν σημαίνει στο τέλος – τέλος τίποτα αυτή η κάλυψη. Τα προϊόντα κατασκοπείας πάντως των τουρκικών drones τα είδαμε τις προάλλες σε όλο τον τουρκικό Τύπο.

Αυτό που ψάχνουμε –δυστυχώς- ακόμη στην Ελλάδα, είναι ξεκαθαρίσουμε τη δική μας στάση απέναντι στο δικά μας σύνορα και στο διεθνές δίκαιο, που μας δίνει δικαιώματα και συνεχίζουμε να επιλέγουμε να μην τα εξασκούμε.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Άλλη εικόνα στην «Ηλία Ηλιού» με το νέο φωτισμό

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ